Közélet

Startol a szegedi pedagógusok oltása, tartható lesz az április 19-i nyitás

Indul a pedagógusok oltása, természetesen csak azoké, akik hétfő éjfélig regisztráltak. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában azt nyilatkozta, úgy néz ki, tartható az április 19-re beígért iskola-újraindítás. Mint mondta, akik már korábban feliratkoztak, még Húsvét előtt megkapják az oltást, míg akik később, azokra a jövő héten kerül sor.

MEGVAN A KÉTMILLIÓ BEOLTOTT, A HÉTEN ELKEZDIK A PEDAGÓGUSOK OLTÁSÁT, ÚGY FEST, TARTHATÓ AZ ÁPRILIS 19.

Gulyás Gergely még csütörtökön jelentette be, hogy soron kívül oltják be a pedagógusokat annak érdekében, hogy április közepétől a digitális oktatás helyett ismét tantermekben folytathassák tanulmányaikat az iskolások. Maruzsa Zoltán ma reggel azt nyilatkozta, ha mindkét tényező teljesül – magyarán, elérjük a két és félmillió beoltott magyart és a pedagógusok is megkapják a vakcinát – április 19-én megtörténhet az iskola-nyitás. A pedagógusok a védőoltás iránti igényüket hétfő éjfélig adhatták le, ezt követően kedden történt meg az adatbázisok összevetése. Azok a pedagógusok, akik már korábban regisztráltak, még Húsvét előtt megkaphatják az oltásukat.

A nyitás másik feltétele, a két és félmillió beoltott magyar is közel van. Mint kedden Orbán Viktor bejelentette, a lakosság egyötödét már sikerült beoltani:

NEM AKAR ISKOLANYITÁST A PDSZ

A Pedagógusok Szakszervezetének, illetve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviselői, karöltve néhány közismert professzorral (köztük a szegedi Duda Ernővel) tegnap páros lábbal állt bele az április 19-i nyitásba, mint közleményükben írják, az “egy hétvége alatt megszervezett tömeges oltás” nem biztosítja az immunizációhoz szükséges megfelelő időszakot. A PDSZ kedden kiadott közleményét ebben a cikkünkben találod:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: pop over here
'Fel a tetejéhez' gomb