Mindenmás

Napi pakk: marad a tavaszias jó idő Szegeden, az év első nagy téttel bíró meccsét vívja a MOL – Pick Szeged

Ma is velünk marad a jó idő Szegeden, húsz fok körüli hőmérsékletre és kellemes napsütésre számíthatunk napközben. Ha Kékek rajongó vagy, este szurkolj velünk, hiszen a MOL-Pick Szeged az EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében hazai pályán fogadja a német THW Kielt. 120 éve ezen a napon mutatták be az első Mercedest és 132 éve készült el az Eiffel-torony. Hogy ma se maradj le semmiről, kezdd a napot a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Árpád, Benjámin, Ákos, Kornélia, Johanna, Villő, és Szonóra nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 132 éve, 1889 -ben ezen a napon készült el az Eiffel-torony.
  • Ma 60 éves Mácsai Pál, Kossuth-díjas színész, rendező. (A Terápia című filmsorozat, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének és a Hab című 2020-as komédiának a szereplője.)
  • 120 éve, 1901 -ben a Daimler Motor bemutatta új autómodelljét, melyet a megrendelő (Jellinek) leányáról Mercedesnek neveztek el.
Fotó: mercedes-benz-publicarchive.com
  • 28 éve, 28 éves korában meghalt Brandon Lee amerikai színész, Bruce Lee fia.
  • 112 éve, 1909 -ben ezen a napon kezdték el építeni a Titanic gőzhajót.
  • Ma 87 éves Richard Chamberlain amerikai színész, a Tövismadarak Ralph atyája.
  • Ma 50 éves Ewan McGregor, angol színész (a Trainspotting, Moulin Rouge!, a Lazacfogás Jemenben, a Kecskebűvölők szereplője, valamint a Star Wars előzmény trilógiájának Obi-Wan Kenobija).
Fotó: 24.hu
  • 5 éve, 2016 – ban ezen a napon halt meg Kertész Imre,  Nobel- és Kossuth-díjas magyar író, műfordító. Önéletrajzi ihletésű, a holokausztról és az önkényuralomról szóló műveiért 2002-ben irodalmi Nobel-díjjal tüntették ki. (Sorstalanság) Ő az egyetlen irodalmi Nobel-díjas magyar író.
Fotó: szinhaz.hu

TAVASZIAS, DE FELHŐS NAPUNK LESZ MA SZEGEDEN

Érezhetően egyre tavasziasabb az idő Szegeden, ma is velünk marad a kellemes meleg. Hajnalban 6-8 fokot mérhetünk és a kora reggeli órákban még pára is lehet, napközben viszont már 16-18 fokig melegszik a levegő.

MA MECCSNAP: A CÍMVÉDŐ NÉMET THW KIELT FOGADJA A MOL – PICK SZEGED

Jön az év első nagy téttel bíró meccse. Ma 18.45-kor az EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében hazai pályán fogadja a német THW Kielt a MOL-Pick Szeged. A tét a legjobb nyolc közé jutás, ez lesz az első találkozó, a visszavágót jövő szerdán rendezik Németországban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb