- Hirdetés -
Mindenmás

Kész fegyverarzenált próbált két szerb férfi az országba csempészni – a szegedi ügyészség vádat emelt ellenük

Vádat emeltek két szerb férfival szemben, mert 29 lőfegyvert próbáltak meg Magyarországra csempészni 2019 őszén – tájékoztatta Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc elmondta, a férfiakat társtettességben elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolják. A két férfi 2019. október 13-án jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy szerb gépkocsi sofőrjeként és utasaként. A vádirat szerint az őket ellenőrző pénzügyőrnek feltűnt ideges viselkedésük, és a gépjármű tanksapkája is ütögetésre rendellenes hangot adott, ezért másodlagos vizsgálatot rendelt el.


- Hirdetés -

Az autó üzemanyagtartályában két géppisztolyt, 27 pisztolyt, 31 tárat, tíz hangtompítót és csaknem hatszáz töltényt találtak vákuumcsomagolásba rejtve. A lőfegyverek és tartozékaik jugoszláv, olasz, magyar, spanyol, csehszlovák gyártmányúak, de volt köztük brazil is. A szakértői vélemény szerint egyet kivéve valamennyi lőfegyver működőképes és emberi élet kioltására alkalmas, tartásukra a vádlottak nem rendelkeztek engedéllyel – tudatta a csoportvezető ügyész.

Forrás: MTI


- Hirdetés -

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb