- Hirdetés -
Közélet

Újabb szállítmány érkezett: több mint 218 000 AstraZeneca vakcina futott be

Április 1-jén összesen 218 400 adag AstraZeneca oltóanyag érkezett hazánkba. Február eleje óta ez már a kilencedik szállítmány az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca közös fejlesztésű oltóanyagából, ezzel a vállalat által Magyarországra küldött vakcina mennyisége átlépte a 660 ezer adagot.


- Hirdetés -

Az USA-ban végzett fázis III klinikai vizsgálatok eredményei szerint az AstraZeneca vakcina 100%-os védelmet nyújt a súlyos megbetegedés, a kórházi kezelés és a halálozással szemben, és a vakcinával kapcsolatos biztonságossági aggályok sem merültek fel. A vállalat heti rendszerességgel, két hónap alatt összesen 666 700 adag oltóanyagot küldött hazánkba. A most érkezett 218 400 adag AstraZeneca vakcina eddig a legnagyobb egyszerre érkező mennyiség az Európai Uniós beszerzésből, ami 109 200 ember kétszeri oltását teszi lehetővé, ez megfelel egy nagyobb magyar város (pl. Székesfehérvár vagy Kecskemét) teljes lakosságának.


- Hirdetés -

KAPACITÁSBŐVÍTÉS, NÉVVÁLTOZTATÁS

Az AstraZeneca folyamatosan dolgozik a kapacitás bővítésén, hogy – a vállalat nemzetközi ellátási láncát sújtó exportkorlátozások ellenére – 2021 első félévében 100 millió adag oltóanyagot tudjon leszállítani az Európai Unió országaiba, és lakosságarányosan Magyarországra. Ennek megfelelően a következő hónapokban a gyártási tételek felszabadítása szerinti ütemezésben, további több százezer oltóanyag érkezése várható hazánkba a gyártótól. Az Európai Unió Gyógyszerügynöksége a napokban elfogadta a korábban hivatalosan COVID-19 Vaccine AstraZeneca néven forgalmazott vakcina új elnevezését, így mostantól az AstraZeneca az Európai Unióban Vaxzevria márkanév alatt forgalmazhatja az oltóanyagát.

SZEGEDRE MODERNA VAKCINA IS ÉRKEZETT

Újabb Moderna koronavírus-elleni vakcinák érkeztek a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal hűtőkamrájába – írja az MTI. A koronavírus tájékoztató oldal szerint ezek a vakcinák a háziorvosokhoz kerülnek, ugyanis ezeken a helyeken Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. 


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb