Közélet

Újabb Moderna vakcinaszállítmány érkezett Szegedre

Újabb Moderna koronavírus-elleni vakcinák érkeztek a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal hűtőkamrájába – írja az MTI. A koronavírus tájékoztató oldal szerint ezek a vakcinák a háziorvosokhoz kerülnek, ugyanis ezeken a helyeken Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. 

A csütörtöki adatok szerint már 2 065 948 főre növekedett a beoltottak száma az országban, közülük 787 207 fő már a második oltását is megkapta. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban nem csak országosan, hanem Szegeden is, az eddig regisztrált 65 év felettiek több mint háromnegyede már megkapta az oltást. A kórházi oltópontokon Pfizerrel és Szputnyikkal, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. 

A PEDAGÓGUSOKAT IS OLTJÁK A HÉTVÉGÉN

Több mint négyszáz kórházi oltóhelyen csütörtökön rendben elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kormányzati portálon azt írták: az oltásra sms-ben kaptak behívót azok, akik március 24-ig érvényesen regisztráltak. Az oltásuk csütörtökön, pénteken és szombaton történik Pfizer-vakcinával. A mostani és a jövő heti oltási akcióra több mint 162 ezer dolgozó kap behívót. Az első oltás után is már jelentősen emelkedik a védettség a vírusfertőzés súlyos lefolyása ellen.

Forrás: MTI. Fotók: MTI/Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb