Mindenmás

Napi pakk: esős idő elé nézünk Szegeden, jöhet az asztalra a sonka és a tojás

Eljött Nagyszombat, amikor a nagyböjt végével az asztalokra kerül az ünnepi lakoma. Ilyenkor már kora reggeltől finom illatok áradnak ki a konyhából, fő a tojás és a sonka, a sütőben pedig aranylik már a húsvéti kalács. Ma alaposan bemutatja az áprilisi időjárás, milyen szeszélyes tud lenni Szegeden, napközben záporok és zivatarok is alakulhatnak ki felettünk, amelyeket akár viharos széllökések is kísérhetnek, így jobban jársz, ha ma az otthon melegében kényezteted magad a húsvéti sonkával. Közben ne feledd, a Szeged365 hírei ma is veled lesznek!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Buda, Richárd, Irén, és Keresztély nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Nagyszombat. A nagyszombat a húsvétvasárnapot megelőző nap a keresztény naptárban. A húsvéti ünnepkör szent három napja közül – a nagycsütörtök és a nagypéntek után – ez az utolsó.
  • 97 éve, 1924-ben megszületett Marlon Brando amerikai színész. Ismertebb filmjei: A Keresztapa; Lázadás a Bounty-n; Rakparton, Julius Caesar; A vágy villamosa/1951; Superman; Apokalipszis most I-II.; Don Juan deMarco; Dr. Moreau szigete és Az utolsó tangó Párizsban.
Fotó: afuzet.hu
  • Ma 60 éves Eddie Murphy amerikai színész, komikus, producer (Beverly Hills-i zsaru, Eddie Murphy Show, Amerikába jöttem, 48 óra).
  • 86 éve, 1935 -ben megszületett Czeizel Endre orvos-genetikus, az orvostudományok akadémiai doktora.
  • Ma 63 éves Alec Baldwin amerikai színész (A kód neve: Merkúr, A szerencseforgató, A vágy villamosa/1995, Megmaradt Alice-nek).
Fotó: noihirek.hu
  • 53 éve mutatták be Stanley Kubrick 2001 – Űrodüsszeia című filmjét. Különlegessége, hogy a könyvet Arthur C. Clarke kimondottan a filmtervhez írta Stanley Kubrick megrendelésére. A filmet a sci-fi műfaj egyik klasszikusaként tartják számon, több rétege és mélyértelmű képi szimbolikája, a művész- és közönségfilm kategóriák közti átmeneti volta az egyik legtöbbet elemzett sci-fi filmmé tette, vizuális effektjeiért pedig Oscar-díjat kapott.

SZÉLLEL ÉS ZÁPOROKKAL CSAP LE SZEGEDEN A HIDEGFRONT

Sajnos nem kedvez az időjárás azoknak ma Szegeden, akik a szabadban szeretnék lemozogni a húsvéti sonkát és kalácsot, ugyanis egész nap záporokkal és hozzá igen erős széllel kell számolnunk. Napközben 9-11 fok között alakul a hőmérséklet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb