Mindenmás

Még semmit sem kaptak a szolgáltatók az online oktatás idejére biztosított ingyenes internetért cserébe

Tavaly november óta nem kell fizetni a vezetékes internetért az online oktatásban részvevőknek. Úgy volt, hogy a szolgáltatókat kompenzálják, viszont eddig semmilyen formában nem kaptak támogatást az ingyenes internetért cserébe – írj a a24.hu.

Korábban már írtunk arról, hogy márciustól a középiskolások mellett az általános iskolás diákok, illetve a tanárok is ingyenes internethasználatra jogosultak, amíg az online oktatás tart. Ez mintegy 720 ezer tanuló és további 75 ezer pedagógus számára jelent könnyebbséget.

EDDIG MÉG NEM JÖTT TÁMOGATÁS A SZOLGÁLTATÓKNAK

A 24.hu most pedig arról ír, hogy több kisebb internetszolgáltató állítja, hogy megroppantja őket a távoktatás idejére központilag előírt ingyenes internet biztosítása, amire eddig semmilyen kompenzációt nem kaptak. Február 11-éig mintegy százezer család igényelte az ingyenes lehetőséget, így „a magyar emberek közel egymilliárd forintot takarítottak meg” – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. Ez nyilván ugyanennyit vesz ki a szolgáltatók zsebéből. Az ITM ezután azt közölte a 24.hu-val, hogy a kompenzáció konstrukciójának kidolgozása „a szolgáltatói érdekképviseletek bevonásával jelenleg is zajlik.”

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb