- Hirdetés -
Mindenmás

250 ezer Pfizer/BioNTech vakcina érkezett szerdán hazánkba

Csaknem 250 ezer Pfizer-BioNTech vakcina érkezett szerdán Magyarországra, ez a mennyiség mintegy 50 százalékos növekedést jelent a március utolsó hetében beérkezett adagok számához viszonyítva – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. az MTI-vel.

Mint írják, ez a 16. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból. Az április 7-i adagokkal a vállalat által Magyarországra szállított vakcindózisok mennyisége megközelíti az 1,7 millió adagot – tudatták. Emlékeztettek: a Pfizer több mint két hónapja szállítja megbízható, heti rendszerességgel a Covid-19 elleni védekezést támogató vakcináját Magyarországra.


- Hirdetés -

ÁPRILISBAN CSAKNEM 1 MILLIÓ ADAGOT SZÁLLÍTANAK MAJD

A két vállalat 2021 elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és bővítésére, mivel a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint 2 milliárd Covid-19 elleni vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte – írták. Magyarországra az első negyedévre vállalt teljes vakcina mennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított vakcinadózisok számát – csak áprilisban csaknem 1 millió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet az országba – ismertették.

JÓL ÁLLUNK AZ OLTÁSOK TERÉN

Magyarország a tegnapi napon elérte a 2,5 milliós oltottsági számot, ezzel a mutatóval pedig világviszonylatban a 11. helyen állunk, írta az Index cikkében. Ez azt jelenti, hogy a lakosság nagyjából 25 százaléka megkapta legalább egyszer a vakcinát.

Forrás: 24.hu


- Hirdetés -

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb