Közélet

Magyarország az oltottság terén világviszonylatban a 11. helyen áll

Magyarország a tegnapi napon elérte a 2,5 milliós oltottsági számot, ezzel a mutatóval pedig világviszonylatban a 11. helyen állunk, írta az Index cikkében. Ez azt jelenti, hogy a lakosság nagyjából 25 százaléka megkapta legalább egyszer a vakcinát.

A New York Times adatai alapján az egész világon a 11. helyen állunk ezzel a mutatóval. A listavezető Seychelle-szigetek toronymagasan áll az élen, ott a lakosság 66 százaléka megkapta már legalább az első oltást. A második Bhután (62 százalék), a harmadik Izrael (59 százalék), az Egyesült Királyság pedig a 49 százalékos átoltottságával éppen csak lemarad a dobogóról. Utána következik Chile (37), Bahrain (34), az Egyesült Államok (32), Málta (32), Monaco (30), San Marino (26) és Magyarország.

Így néz ki azoknak az országoknak a listája, akik előttünk érték el a lakosság 25 százalékának beoltását:

Forrás: index.hu

A magyar lakosság 9,4 százaléka már mindkét vakcinát megkapta, amellyel szintén a 11. helyen áll. Ezt a rangsort Izrael vezeti 55 százalékos átoltottsággal. A második helyen álló Seychelle-szigeteken a lakosság 39 százaléka kapta meg eddig mindkét oltást, míg a harmadik Monacóban a 23 százaléka, írta az Index.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb