Mindenmás

Pokróc alá rejtve próbált átcsempészni egy illegális határátlépőt Röszkénél egy férfi

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatta azt a férfit, aki pokróc alá rejtett el egy illegális határátlépőt. Ellene embercsempészés bűntette miatt indult eljárás.

A CSEMPÉSZ A TÖRÖK FÉRFIT A KOCSI HÁTSÓ ÜLÉSSORA ELÉ FEKTETTE, MAJD EGY POKRÓCCAL LETAKARTA

A megalapozott gyanú szerint a férfi április 3 -án, délután fél hatkor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. A gyanúsított röviddel azt megelőzően, még Szerbia területén ismeretlen személyek megbízásából elvállalta, hogy egy magát török állampolgárnak valló személyt csempész át a határon az unió területére. Ennek érdekében az illegális határátlépőt a gépkocsiba történő beszállást követően a hátsó üléssor elé fektette, majd egy pokróccal letakarta.

A SZERB OLDALON ÁT IS JUTOTTAK, A MAGYAR RÉSZEN AZONBAN MÁR ELŐÁLLÍTOTTÁK ŐKET

A szerb határellenőrzésen át  is jutottak, ám a magyar oldalon már fent akadtak és előállították őket. A török férfi a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkezett.

EMBERCSEMPÉSZÉS BŰNTETTE MIATT KELL FELELNIE

Az embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a szabadlábon védekezés érdekében gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb