Mindenmás

Napi pakk: nem csitul a szél Szegeden, ma 53 éves Patricia Arquette

Bár a nap kitartóan sütni fog Szegeden, hőérzetünket alaposan becsaphatja a továbbra sem csituló szél, úgyhogy tekerj egy sálat a nyakadba reggel, mielőtt útra kelnél. Ezen a napon halt meg gróf Széchenyi István, a Lánchíd megálmodója, ma 53 éves Patricia Arquette A médium című sorozat főszereplője, 89 éve, született Antall József, aki 1990-től 1993-ig volt Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke a rendszerváltás után. Kortyolj egyet a kávédból, és kezdd a napot a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Dénes és Valter nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 286 éve, 1735 -ben ezen a napon halt meg II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem, hadvezér.
  • 204 éve, 1817 -ben Miskolcon megszületett Laborfalvi Róza színésznő, Jókai Mór felesége. A realista magyar színjátszás úttörője volt, aki kiemelkedő drámai színésznőként beírta magát a magyar színház történetébe.
Fotó: nagyasszonyok.blog.hu
  • 161 éve, 1860-ban máig vitatott körülmények között meghalt gróf Széchenyi István. Ő volt az első főrend, aki 1825-ben az országgyűlés felsőházában anyanyelvén szólalt fel. Számos dolog fűződik még a nevéhez: Nemzeti Casinót hozott létre birtokostársainak társalgási helyszínt teremtve, selyemhernyót tenyésztett, Tiszát szabályozott, a Balatonon gőzhajózást indított el, Vaskaput építtetett az Al-Dunánál, majd 1838-ban hozzálátott főművéhez, a Lánchíd létrehozásához. 1848. őszén elvonult Döbling-i magányába, ahol később a Bach-rendszert ostorozó írása következtében rendőri zaklatásoknak volt kitéve. Megfenyegették, hogy áthelyezik a bolondok házába, ezek hatására választotta a halált, más elképzelések szerint gyilkosság áldozata lett. Fő írásművei: Hitel, Világ, Stádium.
Fotó: korkep.sk
  • 89 éve, 1932 -ben megszületett Antall József történész és politikus, az MDF elnöke, 1990-től 1993-ig miniszterelnök.
  • Ma 53 éves Patricia Arquette amerikai színésznő. Legismertebb szerepe a hét évadot megélt A médium című Emmy-díjas sorozatban alakított Allison Dubois megformálása, A tett című nyolc részes sorozat főszereplője, de szerepelt a Rémálom az Elm utcában 3. – Álomharcosok című filmben is.
Fotó: nullahategy.hu
  • 9 éve hunyt el Jack Tramiel lengyel származású amerikai üzletember, a Commodore számítógépek kifejlesztője.
  • 8 éve ezen a napon halt meg Margaret Thatcher, a “Vaslady”, volt brit miniszterelnök.
Fotó: origo.hu

MA IS SZELES, NAPOS IDŐNK LESZ SZEGEDEN

Ma is fagyos lesz a reggel Szegeden, -3 fokig hűl a levegő, úgyhogy a koránkelők öltözzenek rétegesen és jó melegen. Napközben gomolyfelhők zavarhatják a napsütést és előfordulhat egy-egy zápor is Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb