Sport

Kétgólos hátrányból döntetlent játszott a Szeged-Csanád GA az Ajka ellen

Kétgólos hátrányból döntetlent játszott szerdán a Szeged-Csanád GA az Ajka vendégeként a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában, így 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.

AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN AZ AJKA VEZETETT

Az első húsz perc puhatolódzó játékkal telt, de aztán felpörögtek az események. A 25. percben Szilvási mentett önfeláldozóan a ziccerben lévő Zsolnai elől. A szögletet követően viszont megszerezte a vezetést az Ajka: a kipattanót Rétyi középre lőtte, a lecsorgót pedig Csizmadia a hosszú sarokba továbbította. Rögtön a gól után egyenlíthettek volna a szegediek, Jammeh szépen tálalt Kóródi elé, de az utolsó pillanatban mentettek a hazai védők. A félidő hajrájában Kovács Nikolasz tört be a tizenhatoson belülre, Szilvási testtel ütközött vele, a játékvezető némi hezitálást követően a büntetőpontra mutatott. Hiába érezte az irányt Takács, nem tudta hárítani Soltész büntetőjét, így 2-0-s hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZBEN SIKERÜLT EGYENLÍTENIE A SZEGEDIEKNEK

A második játékrész elején Ódor harcolt ki egy büntetőt, de Jovanovics a kapu fölé rúgta. Ezt követően Dragan Vukmir hármas cserével adott új lendületet a csapatnak: pályára lépett Grumics, Gréczi, valamint Gajdos is, utóbbi a 60. percben egy veszélyes szabadrúgással jelezte, hogy ez a meccs még közel sem lefutott. Negyedórával a vége előtt Gréczi tört be a tizenhatoson belülre, majd az erőből középre tett labdáját kézzel blokkolták, így másodszor is büntetőhöz jutottak a szegediek. Ezúttal Gajdos állt a labda mögé és higgadtan a jobb alsóba gurított. A gólt követően még nagyobb fokozatba kapcsoltak a fiúk, ennek eredményeként a 84. percben Dobos keresztlabdája szabadon találta Vargát, akit a tizenhatoson belülre érve buktattak, a játékvezető pedig ezúttal is tizenegyest ítélt. Gajdos megint a jobb alsót választotta, de Horváth kapus résen volt és kiütötte, de a kipattanónál már tehetetlen volt, így sikerült egyenlítenünk.

A ráadás perceiben még egy lehetőség adódott a hazaiak előtt, Simon azonban a labda útjába vetette magát, így 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.

Forrás: szeged-grosicsakademia.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam spelen
'Fel a tetejéhez' gomb