Közélet

Orbán Viktor: csak május 10-én nyitják meg a középiskolákat, csakis írásbeli érettségi lesz

Június elejére meglesz a 7 millió beoltott, mire jön a nyári foci EB, nagyjából minden magyar felnőtt megkapja a vakcinát – nyilatkozta Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádió “Jó reggelt, Magyarország” című műsorában. Az Operatív Törzs ma reggeli ülésén úgy döntöttek, csak május 10-én nyitják meg a középiskolákat, az érettségit kizárólag írásban tartják meg.

Cikkünk folyamatosan frissül, az interjút hangban IDE kattintva tudod hallgatni!

07:34 EGY ÉVE ÉLÜNK HÁBORÚS ÁLLAPOTOK KÖZÖTT

“Mikor érünk el oda, ahol most a britek tartanak?” – kezdte a Jó reggelt Magyarország című műsort a házigazda, melyre a miniszterelnök azt válaszolta, akkor lesz “béke”, ha a vírust az oltásokkal legyőztük. Ehhez az kell, hogy sokan regisztráljanak, ezzel jól állunk, tegnap átlépte a regisztráltak száma a 4 milliót. Az izolálás, bezárkózás csak lassítani tudja a brit variánst, az egyetlen megoldás az oltás. “Egy éve élünk háborús állapotok között” – mondta Orbán Viktor, aki szerint az emberek békeállapotra vágynak.

07:38 HAMAROSAN ELÉRJÜK A 3 MILLIÓ BEOLTOTTAT

“Sőt, május elejére a 4 milliót is el fogjuk érni” – saccolta Orbán Viktor. Május közepére a 6, június elejére a 7 millió is meglesz. Mire jön a foci EB, minden felnőtt meg fogja kapni az oltást.

07:41 AZ ORSZÁG TÖRTÉNETÉNEK LEGNAGYOBB LOGISZTIKAI AKCIÓJA

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az ország egyik legfőbb logisztikai akcióját irányítják most az oltások megszervezésével. Az egész egy nagyon bonyolult folyamat – tette hozzá. Önmagában nézve sem rossz a teljesítményünk, de összevetve az uniós országokkal Magyarország messze megelőzve vezet. 

07:42 ÉLETVESZÉLYBEN VOLTAK AZ IDŐSEK

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 90 százalék fölött van a 65 év felettiek beoltása. Az elejétől fogva bíztam benne, hogy ez sikerülni fog – tette hozzá. Az idősek életveszélyben voltak, és ember nem tudta megmondani, hogy ha a 65 év felettiek megkapják a vírust, akkor mi fog történni. Brüsszelben az történt, mint a migrációnál és a kerítésépítésnél, és mire észbe kaptak, addigra bent voltak – mondta a kormányfő. Csak a magyaroknak volt a helyén az eszük. 

07:44 MÁJUS 10-ÉN INDULNAK A KÖZÉPISKOLÁK

A honvédség elvégezte az iskolák fertőtlenítését, de arra a döntésre jutottak, hogy a középiskolák csak május 10-én nyitnak. Csakis írásbeli érettségi lesz – mondta a kormányfő. 

07:48 ISKOLÁK, ÉTTERMEK, FESZTIVÁLOK – ÍGY NÉZ KI A NYITÁS SORRENDJE

Orbán Viktor szólt arról is, hogyha elérjük a 4 milliós létszámot május elejére, akkor nyithatnak a szállodák, éttermek és a közösségi események. A Nemzeti Konzultációra hallgatva a sorrend így lesz:

  • iskolák,
  • éttermek és szállodák,
  • kulturális és sportesemények, koncertek.

07:53 KORMÁNY VS BALOLDAL

A baloldal beadott egy országgyűlési határozatot arról, hogy tiltsák be a kínai és orosz vakcinát, ez egy tény – magyarázta Orbán Viktor. Ha ezt a parlament elfogadja, akkor sokkal többen haltak volna meg. Az csak a képmutatás része, hogy magukat beoltják, és az embereket lebeszélik – tette hozzá. 

07:58 PETRY ZSOLT NINCS EGYEDÜL

“Németországot nem minősítem, éppen elég bajt okoz, hogy Németország minősítget minket” – nyilatkozta Petry Zsolt kirúgásáról. “Azt le lehet vonni, hogy a liberális politika ma Európában elnyomó politika, aki hangot ad a véleményének, azt megbüntetik” – tette hozzá. Az elvi kérdéseken túl nagyon fontos, hogy itt egy magyar emberről van szó. Egyetlen magyar sincs egyedül, így Petry Zsolt sincs egyedül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb