Mindenmás

Napi pakk: végre igazi tavaszi időnk lesz ma Szegeden, 19 éve halt meg Hofi, 109 éve indult első és egyben utolsó útjára a Titanic

Végre igazi tavaszi napsütéses idővel indul a hétvége, Szegeden és környékén majdnem 20 fok is lehet, úgyhogy használd ki a jó időt, lépj ki a négy fal közül és kirándulj egyet gyönyörű városunkban. Ma van Hofi Géza halálának 19. évfordulója és 109 éve indult első és egyben utolsó útjára a Titanic. Pihenj sokat ma és közben tarts a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Zsolt nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Nemzeti rákellenes nap. 1993 óta a Magyar Rák Liga szervezésében tartják a Nemzeti Rákellenes napot dr. Dollinger Gyula sebész, egyetemi tanár szü­le­tés­napján, aki 1902-ben megalakította az első Országos Rákbizottságot.
  • 109 éve, 1912-ben ezen a napon indult el végzetes útjára a Titanic luxushajó.
  • 174 éve, 1847-ben megszületett Joseph Pulitzer, a magyar születésű amerikai sajtómágnás, a Pulitzer-díj megalapítója.
  • 124 éve, 1897-ben megszületett Eric Knight angol regényíró. Művei közül kiemelkedik ifjúsági regénye, a Lassie hazatér; háborús regénye, a Légy hű magadhoz; továbbá a Kürtjeitek dala.
  • Ma 69 éves Steven Seagal amerikai színész (Ismertebb filmjei: Nico, Száguldó erőd, Tűzparancs, A hazafi, A professzor, Az idegen, Úszó erőd, Lángoló jég).
  • 19 éve, 2002-ben meghalt Hofi Géza humorista, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész. (Hofélia, Élelem bére).

VÉGRE ITT A JÓ IDŐ, MA AKÁR 20 FOK IS LEHET SZEGEDEN

Végre hétvégére felmelegszik az idő és berobban az igazi tavasz Szegedre. Hajnalban ugyan még fagypontig hűl le a levegő városunkban, 0 és 2 fok közötti értékekre számíthatunk, viszont délutánra már igazi kirándulóidővel lep meg bennünket az április.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: makeup
'Fel a tetejéhez' gomb