Mindenmás

Levágta nyomkövetőjét és megszökött egy megyebeli férfi a házi őrizetből

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki a mozgását nyomon követő technikai eszközt levágva ismeretlen helyre távozott.

2020 OKTÓBERÉTŐL HÁZI ŐRIZETBEN VOLT A GYANÚSÍTOTT

Az eddigi adatok szerint a gyanúsított 2020. október elejétől december közepéig volt letartóztatásban a lopás bűntette miatt indult eljárásban. A bíróság akkor a letartóztatását megszüntette, majd bűnügyi felügyeletét rendelte el a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanban azzal, hogy azt kizárólag csak a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítására, vagy gyógykezelés céljából hagyhatja el heti két napon, két-két órai időtartamban. A bíróság elrendelte azt is, hogy a rendőrség a bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak megtartását a férfi mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze.

LEVÁGTA A NYOMKÖVETŐ ESZKÖZT ÉS ISMERETLEN HELYRE TÁVOZOTT

A gyanúsított 2021. április 6. napján, 15 óra 09 perckor az eszközt magáról levágta, majd ismeretlen helyre távozott. A rendszer jelzésére a helyszínre érkező rendőrjárőrök az eszköz szíját a gyanúsított ingatlana mögötti füves területen találták meg. Megállapítást nyert az is, hogy korábban, 2020. december 22. napján éjfél körül a rendszer már bejelzett, mivel a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi rövid időre ismeretlen helyre távozott. Akkor azonban az ügyészség még nem tartotta indokoltnak a férfi ismételt letartóztatásának indítványozását.

PÁR NAPON BELÜL A RENDŐRÖK ELFOGTÁK, MAJD INDÍTVÁNYOZTÁK ISMÉTELT LETARTÓZTATÁSÁT

A gyanúsítottat végül 2021. április 9. napján, a reggeli órákban vették őrizetbe a rendőrök. Kiderült, hogy szabálysértés miatt kiszabott pénzbírság átváltoztatása miatt büntetés-végrehajtási intézetbe kellene bevonulnia, melyről tudomást szerzett és részben emiatt távozott ismeretlen helyre. A bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak ismételt és súlyos megszegése miatt a főügyészség indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el a férfi letartóztatását. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a letartóztatás ismételt elrendeléséről határozott. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb