Szegedi Arcok

Megszólalt a szegedi exmentős, aki előtt rendőrök törték az utat, miközben egy szülő nőt szállított a szegedi Női Klinikára

Pénteken írtuk meg annak a szegedi exmentős taxisofőrnek a történetét, akinek a rendőrök siettek a segítségére az éjszakában, miközben taxijával éppen egy szülő nőt szállított a Női Klinikára. Nem sokkal cikkünk megjelenése után a korábbi mentős megkereste szerkesztőségünket, és a rendőrök hősies helytállásáról ő maga mesélte el nekünk a teljes történetet.

A KISMAMÁNAK MÁR ÖTPERCES FÁJÁSAI VOLTAK, MIKOR A KORÁBBI MENTŐS FELVETTE ŐT TAXIJÁVAL

Berinszki Zoltán volt szegedi mentőshöz, a Szent Fülöp Gyermekmentő Alapítvány alapítójához pénteken, nem sokkal éjfél után futott be a hívás, hogy egy nőt gyorsan a szegedi Női Klinikára kellene szállítani, tud- e jönni. Mivel Zoltán az alapítványán keresztül éjszakai gyermek betegszállítással foglalkozik, készséggel állt a hölgy rendelkezésére és a taxijával útnak is indult a hívóért, akiről, mikor odaért derült ki, hogy egy mindenórás kismama, már ötperces fájásokkal.

A KISMAMA ELŐZŐ NAPRA VOLT KIÍRVA

Zoltán gyorsan be is ültette őt a kocsijába, és sebesen megindultak a kórház felé. A hölgyről kiderült, hogy már az előző napra volt kiírva, de a járványhelyzet miatt nem tartották bent, hanem arra kérték az orvosok, hogyha megindul a szülés, akkor jöjjön vissza. Ezért az apátfalvi nő bent aludt a testvérénél Szegeden, ami kapóra is jött, ugyanis a baba nem tervezett sokat késni, és a kiírt dátum másnapján úgy döntött ideje közelebbről is megszemlélnie ezt a szép, új világot.

A képen Berinszki Zoltán

A SZEGEDI RENDŐRÖK, AHOGY A HŐSÖK TESZIK, JÖTTEK, AMIKOR KELLETT, SEGÍTETTEK, AHOL SZÜKSÉG VOLT RÁJUK, MAJD SZERÉNYEN, EGY SZÓ NÉLKÜL ELTŰNTEK AZ ÉJSZAKÁBAN

“Menet közben, az egyik piros lámpánál merőlegesen állt egy rendőrautó. Integettem nekik, hogy gyertek gyorsan és akkor átjöttek megkérdezni, hogy mi a baj. Mondtam nekik, hogy fiúk gyerünk, mert szülni fogunk és ha sokat várunk, mindannyian itt leszünk keresztszülők. Ők minden gondolkodás nélkül azonnal beálltak a taxi elé, felkapcsolták a kék lámpát, és úgy törték előttünk az utat egész végig a Női Klinika bejáratáig. Ott meg se várták, hogy köszönetet mondhassak, ahogy befordultam a női Klinika udvarára, ők már mentek is tovább, ahogy azt az igazi hősök teszik: jöttek, amikor kellett, segítettek ahol szükség volt rájuk, majd szerényen, egy szó nélkül eltűntek az éjszakában” – mesélte el a történetet Zoltán, majd azt is elárulta, szeretné meghálálni a két rendőrnek segítségüket, ezért úgy döntött, létrehozná az úgynevezett “Hónap Példaképe” díjat, amit első körben a két rendőrnek adna át, akik a múlt héten emberségből ötösre vizsgáztak.

A későbbiekben olyan szegediek kapnák meg ezt a gravírozott üvegből készült díjat, akik tettei példamutatóak lehetnek a társadalom tagjai számára és utat mutat az embereknek, hogyan tegyünk egymásért.

Zoltán végezetül azt is elárulta, a kismama egészséges kislányt hozott a világra, akit a Tamara névre kereszteltek.

Ha ismered a jófej két rendőrt (vagy netalán magadra ismersz), kérünk, írj ránk és segítünk összehozni a hős taxisofőrt a hős rendőrökkel! Előre is köszi!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb