Kikapcs

Rekordszámú alkotás érkezett a Szegedi Nyári Tárlatra

Rekordszámú, csaknem ezer alkotás érkezett a 41. Nyári Tárlatra, melyet májusban online rendez meg a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) – közölte Izsák Bernadett sajtóreferens a mai napon.

A VIRTUÁLIS TÁRLAT IGYEKSZIK ÁTADNI A REÖK TERMEINEK KÜLÖNLEGES ATMOSZFÉRÁJÁT

A virtuális tárlat nem szokatlan a REÖK történetében. A pandémia miatt a tavalyi Táblaképfestészeti Biennálé alkotásai is az online térbe költöztek, az internetes hozzáférésnek köszönhetően így húsz országból érkeztek “látogatók” a kiállításra. Az élmény természetesen ezúttal sem sérül, hiszen a webes felület a REÖK termeinek különleges atmoszféráját igyekszik átadni, több alkalommal pedig érdekes videóanyagok színesítik a tárlatot.

Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok 

NÉGYTAGÚ ZSŰRI DÖNT A TÁRLAT VÉGLEGES ANYAGÁRÓL, AMI ÁPRILIS VÉGÉN VÁLIK NYILVÁNOSSÁ

A nevezett pályaművek közül négytagú szakmai zsűri választja ki a napokban azokat az alkotásokat, melyek a tárlat végleges anyagát adják. A kiállításon – mely a hazai kortárs képzőművészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani – ebben az évben is láthatók majd meghívott művészek alkotásai, így mások mellett Aknay János, Szüts Miklós, Nagy Gábor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet, a szegediek közül pedig Sejben Lajos, Henn László András és Popovics Lőrinc műveiben is gyönyörködhet a közönség.

A beválogatott alkotások teljes listája várhatóan a www.reok.hu weboldalon tekinthető meg április végén. A XLI. Nyári Tárlat a tervek szerint május második felében nyílik az online térben.

Forrás: MTI/ Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb