Mindenmás

Így nullázd le a fűtésköltséged állami támogatásból!

Az otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően Szegeden is felpörgött a lakásrenoválási hullám. Sokan azonban nemcsak szebbé varázsolják lakhelyüket, hanem okos tervezéssel és megfelelő szakemberek igénybevételével olyan levegő-víz hőszivattyút vagy fűtésre optimalizált klímaberendezést is beépítenek, amellyel lényegében nullára redukálják a fogyasztási költségüket. Ez egy napelemes rendszerrel együtt érhető el. A szegedi Dél-Klímánál érdeklődtünk a támogatás felhasználásának fortélyairól.

HOGYAN KEZDJÜNK A FELÚJÍTÁSHOZ?

Ha megfelelünk az állami támogatás követelményeinek, akkor mindenképp kötni kell egy vállalkozói szerződést a kivitelezővel ahhoz, hogy később a Magyar Államkincstártól igényelhessük a felújítás felét maximum hárommillió forintig fedező forrást.

“A pályázat felsorolja, milyen tevékenységekre lehet igényelni a támogatást, ezek között szerepel a klímaberendezések telepítése, illetve a hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerek kiépítése is. Cégünk valamennyi kritériumnak megfelel, így a velünk kötött szerződéssel és az általunk kiállított számlával igénybe vehető az állami támogatás. Szakembereink először egy kötetlen helyszíni felmérést végeznek, ezt követően készítjük el az ajánlatot a klíma vagy a hőszivattyú telepítéséről.” – fejtette ki Tornyi Koppány, a Dél-Alföldi Klíma Kft. ügyvezetője.

MIÉRT ÉPPEN HŐSZIVATTYÚ?

Habár a pályázat a vizesblokk felújításától a télikert létesítéséig sok mindent támogat, jó ötlet lehet egy hőszivattyús rendszer kiépítése, akár napelemes rendszerrel kiegészítve is, mert így könnyen lefaraghatjuk a rezsiköltségeket is. Arról nem is beszélve, hogy a megújuló energiaforrás okos hasznosításával mi is csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

“A levegő-víz hőszivattyú rendkívül nagy előnye, hogy nincs szükség kéményre, nem kell gáztervet készíttetni, illetve nem kell gázt bevezetni az ingatlanba.  Egy megfelelően méretezett levegő-víz hőszivattyús rendszer, napelemmel kombinálva jóval gazdaságosabb, mint a gázzal való fűtés. Az üzemeltetéséhez kedvezményes GEO vagy H-tarifa is igényelhető a szolgáltatótól, amellyel minimális beruházási költség mellett, kb. 60%-os áron vételezhető a villamos energia, a megfelelő tanúsítással rendelkező hőszivattyús elven működő berendezések használatához, fűtési időszakbantette hozzá Tornyi Koppány.

MÁR A NYAKUNKON A KLÍMASZEZON IS

A Dél-Alföldi Klíma Kft. nemcsak hőszivattyús rendszerek kiépítésével foglalkozik, hanem Midea, Daikin és LG klímaberendezéseket is értékesítenek, telepítenek mind a lakossági, mind az üzleti felhasználók részére. Továbbá energiatakarékos, hővisszanyerős szellőztető rendszerek telepítésével is foglalkozik. De hol is találjuk őket?

  • Szegeden, a Kossuth Lajos sugárút 45. szám alatti bemutatótermükben elsősorban azokat az ügyfeleket várják, akik klímaberendezés után érdeklődnek.
  • Algyőn, a Kastélykert utca 144. szám alatti telephelyet pedig olyan vevők kereshetik fel, akik a levegő-víz hőszivattyú, ipari és kereskedelmi klímaberendezés, hővisszanyerős vagy páraszabályozott szellőztető rendszer vagy központi porszívó rendszert szeretnének komplett kivitelezésben. A Dél-Klíma Kft. az ügyfelek előzetes bejelentkezését kéri!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb