Közélet

Napi összefoglaló: 3,5 millió beoltottnál nyitnak a teraszok, a felsősök és a középiskolások nélkül indul hétfőn a suli

Felpörögtek az események szerdán Szegeden, volt itt ma minden, mi szem, szájnak ingere. Orbán Viktor bejelentéssel rukkolt elő és úgy tűnik, javulnak a koronavírus adatok: 27 százalékos csökkenés mutatkozik az újonnan azonosított fertőzöttek számában. Duda Ernő is megszólalt mára, szerinte keverhetők a különböző vakcinák, de nagy felháborodást keltett az is, hogy teraszbérleti díjemelésbe kezdett az önkormányzat és arról is hírt adtunk ma, hogy megérkezett hozzánk a harmadik tram-train is. Meghoztuk a napi összefoglalót!

3,5 MILLIÓNÁL JÖN AZ ENYHÍTÉS KÖVETKEZŐ FOKOZATA

“Szerdán, csütörtökön meglehet a 3,5 millió beoltott, ekkor nyithatnak a teraszok, ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját” – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy az őket terhelő teraszdíjat is eltörlik.

MINDÖSSZE 3 EZER ÚJ ESET AZ ORSZÁGBAN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján csupán enyhe növekedést mutatott az új fertőzöttek száma, 3597 új esetet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 731 675 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is javuló tendencia figyelhető meg az új fertőzöttek számában, 115 esetet regisztráltak az elmúlt 24 óra adatai alapján.

27 SZÁZALÉKOS CSÖKKENÉS AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK ARÁNYÁBAN EGY HÉT ALATT

Most, a 14. hetedik héten jóval alacsonyabb a fertőzésszám, mint a 13. héten – mondta Galgóczi Ágnes az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője kiemelte: az átlagéletkor nem változott, az továbbra is 46 év a fertőzöttek körében. 

VARIÁLHATÓ OLTÁSOK

Az oltások variálhatók egymással – jelentette ki id. Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem professzora a 168.hu-n futó KeljfelJancsi című műsorban. Szerinte ez immunológiai szempontból még jobb is lenne. Megjegyezte viszont, hogy a gyártócégek komoly vizsgálatok nélkül nem fognak felelősséget vállalni az esetleges komplikációkért, ezért erről csak elméleti szinten lehet beszélni.

TERASZNYITÁS UTÁN TERASZBÉRLET EMELÉS SZEGEDEN

Brutális teraszbérleti díjemelésbe kezdett az önkormányzat, mint a szegedi Fidesz ma délutáni közleményében szerepel, az egyik vendéglátós, aki eddig 160 ezer forintot fizetett 32 négyzetméter teraszért, jövőre már 515 ezer forintot kell hogy fizessen, 2024-ben pedig már 773 ezer forintot. Erre mit jelent be ma délután Orbán Viktor? Eltörlik a kormányzati és önkormányzati teraszdíjakat. Hupsz.

ITT A HARMADIK TRAM-TRAIN

Begurult a harmadik tram train szerelvény Szentesre, adta hírül közösségi oldalán Lázár János. A több, mint hetven tonnás, harminchét méter hosszú, 216 férőhelyes vasútvillamos kamionon érkezett meg Valenciából kedd este, az összeszerelése ma kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb