Mindenmás

Berúgtak, majd agyonverte ismerősét megyénkben egy román vendégmunkás

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki tavaly májusban közös italozást követően okozott halálos sérüléseket ismerősének.

AZ ITALOZÁS UTÁN KÖVETTE A SÉRTETTET AZ ANNAK LAKHELYÉÜL SZOLGÁLÓ ERDŐS RÉSZRE ÉS OTT ÖKÖLLEL VERTE ÉS RÚGTA A FÉRFIT

A vádirat szerint a vádlott idénymunkásként dolgozott egy megyebeli falu tanyavilágában, lakhatásért és eltartásért cserébe. A vádlott 2020. május 14 – én, az esti órákban együtt fogyasztott alkoholt az egyik helyi italozóban a szintén román állampolgár sértettel, majd éjfélt követően külön-külön, de mindketten távoztak. A vádlott tudta, hogy a sértett az éjszakákat a vasútállomás mögötti fás területen tölti, és mivel beszélni akart vele, követte őt. Miután megtalálta, a vádlott több alkalommal, ököllel fejen ütötte a sértettet, majd miután földre esett, többször mellkason és háton rúgta, végezetül a nyakára taposott és a helyszínről távozott. A sértett a bántalmazások során érdemi védekezést nem tanúsított.

HA IDŐBEN KÓRHÁZBA KERÜL, TÚLÉLHETTE VOLNA

A bántalmazás következtében a sértett a testszerte zúzódásos sérüléseket, több belső sérülést, repedést, a légzőszervek sérülését és bordatörést szenvedett el. A férfi legsúlyosabb sérülései életveszélyesek voltak, azonban időben érkező orvosi segítség esetén élete megmenthető lett volna. Ennek hiányában azonban a sértett a bántalmazásokat követően mintegy 8 órával az életét vesztette. A főügyészség a vádlottat halált okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb