Kikapcs

Le a kalappal: helyi fiatalok tisztították meg a szeméttől a szegedi Lapost

Legutóbb a Tisza-Maros sétány szabadult meg a temérdek mennyiségű szeméttől, majd nem kellett sokat várni és újabb önzetlen akció látott napvilágot, ezúttal a szegedi fiatalok, vagyis a Teentrashers szervezésében. A lelkes kis csapat pedig a szegedi Laposon tevékenykedett, egy utánfutónyi szeméttől szabadították meg a területet.

A Szegeden láttam csoportban lettünk figyelmesek a kis akcióra, és megdöbbenve láttuk, hogy mennyi szemét gyűlt össze szombaton a szegedi Laposon. Viszont, megnyugtató, hogy mindig akadnak lelkes emberkék és fiatalok, akinek szívügye a természet és a tiszta környezet. Jó példa erre a szombati összefogás, amelyről így írnak a csoportban:

“Ma is akadt dolgunk bőven. Köszönjük a segítséget és a számos részvételt, a Teentrashers-nek a szervezést, a Mondolo csapatának és a Kisvacak Kreatív Műhely-nek a részvételét. Szívesen várjuk az új csatlakozókat legközelebb! Reméljük tisztább hely lesz Szeged.”

KAMASZOK, AKIK MÁSKÉPP SZERETNÉK LÁTNI SZEGEDET

A Kisvacak Kreatív Műhely is dicsérően ír a kezdeményezésről és 100 százalékban egyet tudunk vele érteni:

“A helyszín Szeged…a Tisza újszegedi oldala…igen a Lapos…ahol gyerekkoromban télen szánkóztunk,nyáron a homokban rohangáltunk, és a Tiszában fürödtünk…ahol a tini és kamasz éveink kezdődtek… De a story nem rólam szól!! Hanem arról a pár tizenéves kamaszról akik másképp szeretnék látni Szegedet! Akik bíznak abban hogy hangjukkal, tetteikkel, sok korukbelit meg fognak tudni szólítani! Gondoltak egy nagyot, és elhatározták hogy megpróbálják közös erővel szemétmentessé tenni a várost ahol élnek!! Létrehoztak egy csoportot, a Teentrashers -t, ahol időről időre közzétesznek eseményként egy helyszínt, időponttal aminek keretein belül szemetet szednek… Kíváncsi voltam rájuk, mert megérintett a kezdeményezésük, így a mai eseményen mi is részt vettünk…a barátnőmmel és a lányainkkal… Nem voltunk sokan, ez volt a 2. ilyen megmozdulásuk, de ezeknek a kamaszoknak az arcán a boldogság és a csodálkozás váltakozott… mert már nem csak ők voltak… hanem jópáran …Mi…Mi akik láttuk a kezdeményezésüket, és nem mentünk el mellettük… Bízom abban hogy sok hasonló gondolkodású ember van, és hogy meghalljátok a fiatalokat…”

Száz szónak is egy a vége, hajrá fiatalság, Ti vagytok a jövő, csak így tovább!

FEBRUÁRBAN A GERGŐ LIGET IS SZEMÉTMENTES LETT

Februárban szedték a szemetet az egykori Gergő Liget, új nevén a Tisza – Maros sétányon a szegediek. A meglévők mellett még 15, összesen kb. 50 zsáknyi szemét gyűlt össze és 20 résztvevővel pikk-pakk megtisztult a liget – tudtuk meg Jakab Gusztávtól, a Tisza-Maros sétány Egyesület elnökétől. A területet megtisztítására azért hirdettek munkaakciót, mivel az elmúlt időszakban elhagyott ruhák, cipők, hátizsákok hatalmas kupacai, szétdobált üdítős dobozok, fekete zsákok, és még megannyi szemét árasztotta el újra az egykori Gergő Ligetet.

Forrás: Szegeden Láttam csoport, Kisvacak Kreatív Műhely Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb