Mindenmás

Napi pakk: esővel startol a hét Szegeden, indul a suli és sűríti az SZKT a járatait

Mozgalmas egy hétfő elé nézünk Szegeden: mától nyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatos diákjai visszatérnek az iskolapadba. Erre való tekintettel az SZKT minden vonalon sűríti járatait. Ha autóval indulsz útnak ma reggel, óvatosan vezess, hiszen nemcsak az eső nehezíti majd az utadat, hanem több forgalmi akadályba is ütközhetsz: teljes útzárlat veszi kezdetét a Dorozsmai úti vasúti átjárónál és burkolatjavítási munkálatokat végeznek az Algyői Tisza-hídon. Idd meg a kávéd és vágj bele a mai napba a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Emma, Buda, Leó és Gerold nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 193 éve, 1828 – ban megszületett Zsolnay Vilmos keramikus.
  • 124 éve, 1897 – ben rendezték meg az első Boston Marathon-t, az olimpiai maratonfutás után a legnagyobb hagyományokkal rendelkező maratont.
  • 115 éve, 1906 – ban Párizsban meghalt Pierre Curie francia Nobel-díjas fizikus, akit egy lovaskocsi gázolt el.
Fotó: mult-kor.hu
  • Ma 76 éves Soltész Rezső énekes. 1963–tól amatőr zenész a Rangers együttesben. 1968–ban a Ki mit tud? után megalakult Corvina együttes vezetője volt. 1972-ben részt vett a táncdalfesztiválon. A Corvina megszűnése után 1978-ban megalapította az Oxigén együttest, 1979–től pedig szólóénekes lett. 1981-ben a Szóljon hangosan az ének! című slágerével aratott sikert.
  • Ma 75 éves Tim Curry angol színész (Három testőr, Charlie angyalai, Rocky Horror Picture Show, Addams Family 3., Oscar, Haláli fegyver).
  • Ma 66 éves Regőczy Krisztina jégtáncos, edző, kilencszeres magyar bajnok.

ZÁPOROKKAL TARKÍTOTT IDŐVEL KEZDJÜK A HETET SZEGEDEN

Marad a nyirkos idő ma is Szegeden, nem szabadulunk meg a csapadéktól legalábbis a korai órákban, ugyanis hétfőn párás, ködös, esős lesz a reggel Szegeden. Hajnalban 5-7 fok lehet, majd napközben már enyhül az idő és akár 10-12 fokot is mérhetünk.

MÁTÓL ÚJRAINDUL A SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉS A SZEGEDI VÍZMŰ ZRT – NÉL

A Szegedi Vízmű Zrt. 2021. április 19-től ismét megnyitja ügyfélszolgálatát, naponta 8:00-14:00 között fogadják az ügyfeleket – hívta fel szerkesztőségünk figyelmét a vállalat.

MÁTÓL ÉLETBE LÉP A SŰRÍTETT MENETREND SZEGEDEN

A folyamatosan növekvő utasforgalom kiszolgálásának érdekében 2021.04.19-től (hétfőtől) minden vonalon “sűrített ütemes menetrend” lép életbe – adta hírül a Szegedi Közlekedési Társaság.

JAVÍTÁSI MUNKÁLATOK MIATT EGÉSZ HÉTEN TELJES ÚTZÁRLATRA SZÁMÍTHATUNK A DOROZSMAI ÚTI VASÚTI ÁTJÁRÓNÁL

Teljes útzárlatot rendeltek el jövő hét hétfőtől szombatig Szegeden, a Dorozsmai úti vasúti átjárónál, a Budapesti út és Dorozsmai út csomópontjában, javítási munkák miatt.

BURKOLATJAVÍTÁS MIATT FORGALOMKORLÁTOZÁS VÁRHATÓ AZ ALGYŐI TISZA – HÍDON

Burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Algyői Tisza-hídon. Abban az esetben, ha kedvezően alakul az időjárás, a munkálatokra 2021. április 19-én, hétfőn kerül sor. A tartós, melegaszfalttal történő javítás ideje alatt a közlekedők félpályás lezárásra és kézi forgalomirányításra számíthatnak.

ÉJSZAKAI IVÓVÍZHÁLÓZAT ÖBLÍTÉST VÉGEZ A SZEGEDI VÍZMŰ ÚJRÓKUSON, BÉKETELEPEN ÉS AZ IPARVÁROS TERÜLETÉN

Éjszakai ivóvízhálózat öblítést végez a Szegedi Vízmű 2021. április 19 – től 22 – ig, éjjel 22:00 és 5:00 óra között Újrókuson, Béketelepen és az Iparváros területén, adta hírül a Társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb