Mindenmás

Leleményes román rablók: rendszámtáblát is loptak, hogy nehogy lebukjanak

Még rendszámokat is loptak a bűncselekmény elkövetéséhez azok a külföldi személyek, akik feltörtek egy üzletet Makón. Egyiküket már elfogták a rendőrök – írja a police.hu.

A rendőrség így ír: a megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetők 2021. február 27-én hajnalban autóval érkeztek a Maros-parti városba. Először két utcán parkoló járműről rendszámtáblákat szereztek, azokat rögtön fel is rakták a sajátjukra. Ezután álltak meg a boltnál, felfeszítették a bejárati ajtót, onnan egy perc leforgása alatt különböző mobiltelefonokat, valamint tableteket vittek el több százezer forint értékben. Távozás közben még visszacserélték a hatósági jelzéseket.

KÜLFÖLDRE LÓGTAK, DE ÍGY IS MEGLETT AZ EGYIKÜK

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába az eset után hat perccel érkezett bejelentés. A kiérkező rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, ennek eredményeként azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket, akik addigra már külföldre mentek. Egy 28 éves román állampolgárt – a Magyarországra történő belépését követően – 2021. április 18-án fogtak el a járőrök az M43-as autópálya Krak-éri pihenőjében, őt a Makói Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták. Vele és társaival szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Itt is zajlik az élet:

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb