Mindenmás

11 tanyára tört be két férfi Szeged környékén, mielőtt a rendőrök lefülelték

Lezárult a kisteleki rendőrök nyomozása azzal a két lajosmizsei férfival szemben, akik több ingatlanba törtek be Kistelek, Balástya, Csengele, Kömpöc, illetve Tiszaalpár térségében, írta a police.hu.

ALKATRÉSZEKET, KERTI ESZKÖZÖKET ÉS SZERSZÁMGÉPEKET VITTEK EL

A megalapozott gyanú szerint a 35 éves L. Mihály és társa, a 31 éves H. Balázs 2020. július 30-a és augusztus 31-e között, összesen 11 tanyára mentek be és vittek el onnan különböző használati tárgyakat Kisteleken, Balástyán, Csengelén, Kömpöcön és Tiszaalpáron. A páros többek között járműalkatrészeket, kerti eszközöket, szerszámgépeket, mikrohullámú sütőt, üzemanyagot, szivattyút, valamint gázpalackot tulajdonított el az épületekből.

LOPÁS MIATT KELL FELELNIÜK

A nyomozók a beszerzett adatok alapján megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát, akiket elfogtak, majd a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállítottak. Ellenük lopás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásukat követően, a rendőrök L. Mihályt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a Szegedi Járásbíróság 2020. szeptember 12-én el is rendelt.

AZ ELLOPOTT TÁRGYAK EGY RÉSZE VISSZAKERÜLT EREDETI TULAJDONOSAIKHOZ

Az ügyben tartott kutatások során a nyomozók az eltulajdonított tárgyak egy részét lefoglalták és azokat visszaadták a tulajdonosoknak. A Kisteleki Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb