Mindenmás

Napi pakk: esős idő vár ránk Szegeden, 10 éves a Móra Ferenc híd az M43-ason

Habár melegebb lesz az idő, mint az elmúlt napokban, nem csitul az eső és a szél sem Szegeden. 101 éve kezdődött a hetedik újkori Nyári Olimpia, 10 éve adták át a Móra Ferenc hidat, amely Szeged belvárosát tehermentesítette a kamionforgalomtól és 3 éve halt meg Avicii. Ha letudtad a munkát, olvass egy jó krimit az első detektívtörténet megjelenésének évfordulóján, közben a Szeged365 elhozza Neked a legfrissebb híreket!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Tivadar, Konrád, Töhötöm, Tihamér és Odett nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 180 éve, 1841 – ben megjelent az első detektívtörténet, mely Edgar Allan Poe amerikai író, A Morgue utcai kettős gyilkosság című írása volt.
  • 164 éve, 1857 – ben ezen a napon nyílt meg az alagút a budai Várhegy alatt.
  • 101 éve, 1920 – ban megkezdődött a hetedik újkori Nyári Olimpia Antwerpenben.
Fotó: origo.hu
  • 159 éve, 1862 – ben végrehajtották az első sikeres pasztörizálást.
  • 132 éve, 1889 – ben ezen a napon született Adolf Hitler.
  • 25 éve, 1996 – ban meghalt Christopher Robin Milne, az igazi “Róbert Gida”, aki Alan Alexander Milne meséjében a Micimackó gazdája volt. A szerző fiáról és játékállatai kalandjairól írta történeteit.
Fotó: femina.hu
  • 10 éve, 2011 – ben ezen a napon adták át az M43-as autópálya részeként a Móra Ferenc hidat, mely tehermentesíti Szeged belvárosát az áthaladó kamionforgalomtól.
  • 3 éve, 2018 – ban 28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén Avicii, svéd zenész, lemezlovas, zenei producer. A 2010-es évek elektronikus zenei robbanásának talán legnagyobb sztárja volt. Hozzáköthető dalok : Levels, Wake Me Up, You Make Me.

16 FOKKAL ÉS ZÁPOROKKAL FOLYTATJUK A HETET SZEGEDEN

Lassú melegedés indul mától Szegeden, viszont még kitart mellettünk a záporos, felhős idő. Hajnalban 3 és 5 fok között alakul a hőmérséklet, majd napközben eleinte elszórtan, később hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett több helyen alakulnak ki záporok, délután zivatarok is, amiket élénk, erős széllökések kísérhetnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb