Közélet

Az alsósok negyede nem ment be iskolába hétfőn

Hétfőn a magyarországi óvodások 60, az alsós általános iskolások 75 százaléka ment be az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint, akik azt is írják, a pedagógusok szinte egytől egyig munkába álltak. Az Adom Diákmozgalom egy saját felmérés alapján korábban azt írta, az érintett iskolások 44%-a maradt távol a jelenléti oktatástól.

Az EMMI azt követően adta ki közleményét, hogy a fent említett diákmozgalom kitette Facebook oldalára, hogy több, mint 100 ezer alsós maradt hétfőn távol az iskolától. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az Adom Diákmozgalom “kutatása” gyakorlatilag annyi volt, hogy a közösségi média oldalukon feldobták a témában íródott kérdést, ami még szerintük is távol áll a reprezentatív mintától. Mint írják, az eredményekben a főváros felülreprezentált, ráadásul a gyereküket otthon tartó szülők nagyobb eséllyel töltötték ki a kérdőívet. 

Így látta a tegnapi adatokat az EMMI:

  • ovis gyerkőcök, akik bementek: 60%
  • alsós gyerkőcök: 75%

…és így az Adom Diákmozgalom:

  • ovis gyerkőcök, akik bementek: N.A.
  • alsós gyerkőcök: 56%

Az utóbbi egyébként arról is írt, hogy sok olyan osztály is akadt, ahol mindenki úgy döntött, hogy személyesen nem vesz részt az oktatáson, ez történt Mosonmagyaróváron és Csömörön is. Szegeden ilyesmiről nem érkezett információ, a százalékos adatokról érdeklődtünk a Szegedi Tankerületi Központnál, amint jön adat, cikkünket frissíteni fogjuk.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: official website
'Fel a tetejéhez' gomb