Szegedi Arcok

Beköszöntött a napsütés és a napszemüvegszezon Szegeden is!

Végre beüt az igazi, kellemes napsütés Szegeden is, nyitnak a teraszok, és újra ránk mosolyog a napszemüvegek időszaka is. Hogy te se egy kopott darabbal esd bele magad a tavaszba, utánajártunk, mik lesznek az idei napszemüvegtrendek, ebben természetesen a Prágai Látszerészet volt a segítségünkre.

VISSZATÉR A MACSKASZEM?

Ahogy az lenni szokott, a napszemüvegek kiválasztásakor is erős hatást befolyásolnak ránk a népszerű filmek: míg a 80-as évek – no meg Tom Cruise – a Top Gunnal az aviátor szemcsik divatját terjesztették szét a férfitársadalomban, két évtizeddel később már a szuperhősök miatt találkozhattunk extravagáns darabokkal az utcákon, és ugye ekkor élte fénykorát a keret nélküli változat is.

Női fronton kicsit más a helyzet: Audrey Hepburn és az Álom luxuskivitelben macskaszem formájú darabja egycsapásra népszerűvé tette ezt az irányzatot, ami hosszabb-rövidebb kihagyásokkal folyamatosan visszaköszön az utcákon. Úgy tűnik, most megint az életünk része lesz ez a formavilág.

“A tavalyi év után idén is nagy népszerűségnek örvend a cat eye forma a halánték felé húzott, akár tükrös kiegészítőkkel díszített lencsékkel. Idén ezt bolondítják meg a függőkkel és nyakékekkel egybefont darabok, például a Gucci dobott piacra belőle nagyon szépeket.” – emelte ki Prágai András.

A KLASSZIKUSOK SEM KERÜLNEK A FIÓKBA

Az aviátor minden méretben és formában tartja népszerűségét, esetleg duplahidas újragondolással lehet még egyedibb, és a Sophia Loren nevével egybeforrt arany keret is hatalmas trendnek tűnik 2021-ben.

“A jó napszemüveg legyen minél nagyobb. Nemcsak azért, mert úgy jobban véd, hanem mert az oversize hatalmas divat még mindig a napszemüvegeknél. Így azt tanácsolom, ne féljünk nagyot hordani: igaz ez a szögletes és a kerek formákra is” – tette hozzá Prágai András.

NEMCSAK A FORMA SZÁMÍT

Ma már közhelynek tűnik, de a napszemüveg több egyszerű divatkiegészítőnél: a káros sugaraktól is védi a szemünket, és megkíméli a retinánkat a fölösleges próbatételektől. Éppen ezért fontos, hogy olyan helyről szerezzük be a lencséket, amelyek megfelelő UV védelemmel bírnak, mert a sötét mögött a pupilla kitágul, így megfelelő szűrés nélkül még több káros fény kerül a szemünkbe.

A Prágai Látszerészet kínálatában az egynyári, 2-3000 forintos példányok mellett a topmárkák is megtalálhatóak, de nemcsak a név dönti el, hogy milyen a számunkra megfelelő szemüveg.

“Ha lehet, a szemöldökünk mindig legyen ki a keretből, az orrnyeregre szépen illeszkedjen, és a szára hossza is megfelelő, kényelmes legyen. Természetesen mi ezt be is állítjuk a vásárlóinknak.” – részletezte Prágai András.

Nem hagyhattuk ki a kérdést, melyik szemüveg most András szerint a legtrendibb, a szakember David Beckham 2020-as darabját mutatta meg, amely fényre sötétedik, így zárt térben és kint is használható. A kiszélesített oldalsó és felső résznek köszönhetően pedig szélvédettséget is ad, míg a hölgyeknél várhatóan a váltakozó színátmenet lesz az idei befutó.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb