Mindenmás

Népszerűbbek lettek a felújítandó ingatlanok Csongrád-Csanád megyében

A lakásfelújítási támogatás megtette hatását: népszerűbbek lettek a korszerűsítendő házak és lakások Csongrád-Csanád megyében – olvasható az ingatlan.com közleményében. Mint írják, az idén a megyében eladó használt lakóingatlanok – lakások és házak – iránt érdeklődők közel 26 százaléka keresett felújítandó ingatlant, míg egy évvel korábban ez csak 22 százalékukra volt igaz.

Április közepén összesen több mint 2500 használt ház vagy lakás várt vevőre az ingatlan.com adatai szerint. A felújítandó lakóingatlanok átlagos négyzetméterára pedig a megyében átlagosan 242 ezer forint vol, a felújított, újszerű vagy jó állapotú társaiké pedig 402 ezer forintot tett ki. Szegeden a felújítandókat 363 ezer forintos átlagos négyzetméterár jellemezte, a Algyőn 311 ezer, Hódmezővásárhelyen 169 ezer, Szentesen pedig 134 ezer forint volt az ominózus ingatlanok négyzetméterára.

NINCS EBBEN MEGLEPETÉS

“A felújítandó házak és lakások iránti kereslet élénkülése nem meglepetés. Elsősorban a januárban elindult állami lakásfelújítási programnak köszönhető, amelynek keretében a feltételeket teljesítő gyermekes vagy gyermeket váró családok a visszakaphatják felújításra költött összeg felét, maximum 3 millió forintot. A nagyobb érdeklődés azért is érthető, mert a felújítandó lakások olcsóbbak, a támogatás miatt pedig a lakásvásárláshoz és a felújításhoz köthető összes költség alacsonyabb lehet, mint egy felújított lakás megvétele esetén. Arról nem beszélve, hogy a korszerűsítésnek köszönhetően az ingatlan értéke is emelkedik” – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Az is kiderül, hogy április közepén összesen több mint 2500 használt ház és lakás szerepelt a kínálatban. A felújítandó lakóingatlanok esetében az átlagos négyzetméterár 242 ezer forint volt, a felújítottakat pedig 402 ezer forintos összeg jellemezte.

Forrás: ingatlan.com

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb