Közélet

Hamarosan Szegeden is nyilvánosak lesznek a Covid – adatok

Úgy néz ki, végre fény derülhet a titokra, így az is nyilvánosságra kerülhet, Szegeden mennyien kerültek kórházba, vagy haltak meg a Covid -19 következtében. Ezek az adatok eddig nem voltak nyilvánosak, azonban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tájékoztatása szerint ezentúl önkormányzati igénylésre a kormányhivatalok és a járási hivatalok ki kell, hogy adják ezeket a számokat.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) megerősítette,  hogy a kormányhivatalok nem továbbítják automatikusan a fertőzöttekkel kapcsolatos adatokat az önkormányzatoknak, mivel az erről szóló jogszabályok már nincsenek hatályban. A kormányhivatalok és a járási hivatalok rendelkeznek is ezekkel az adatokkal, ezért ha az önkormányzat igényli ezeket, akkor meg kell kapnia. 

Ezek alapján, ha például Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a város Covid-19 fertőzött lakóinak a számát igényli a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivataltól, a NAIH tájékoztatása szerint azt akkor meg is kell kapnia.

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb