Mindenmás

Májustól testkamerát kapnak a szegedi IC – k ellenőrei

Várhatóan májustól vehetik használatba a szegedi InterCityk vonalán dolgozó kalauzok a testkamerákat, melyeknek a célja, hogy megelőzzék a jegyvizsgálók elleni támadásokat, derült ki a MÁV-START Zrt. közleményéből.

CSUPÁN EGY ESETBEN KÉRTE KI A RENDŐRSÉG A RÖGZÍTETT FELVÉTELT

A társaság elmondása alapján a készülékek használatának bevezetése óta kevesebb jegyvizsgálót ért agresszió. Idén az első negyedévben 1556 jegyvizsgáló összesen 3882 alkalommal vett fel kamerát szolgálata során, és mindössze 1 esetben kellett bántalmazás miatt a rendőrség megkeresésére átadni a felvételt.

TOVÁBBI 1000 TESTKAMERA BESZERZÉSÉT TERVEZI A TÁRSASÁG

A testkamerát, 2019. szeptember 1-jétől vehették használatba jegyvizsgálók: összesen 103 eszközt 12 telephelyen. 2020-ban újabb beszerzés keretében 66 kamera érkezett. A MÁV-START kiemelten fontosnak tartja munkatársait ért bántalmazások megelőzését, elkerülését, testi-lelki épségük megőrzését, ezért további közel 1000 testkamera beszerzését tervezi. A vasúttársaság célja, hogy biztosítani tudja az összes szolgálatban lévő jegyvizsgálója számára a testkamera használatát, minden szolgálati helyen.

VÁRHATÓAN MÁJUSTÓL A SZEGEDI JEGYELLENŐRÖK IS RENDELKEZNI FOGNAK TESTKAMERÁKKAL

A Balassagyarmatról, a budapesti Nyugati pályaudvarról, Ceglédről, Celldömölkről, Debrecenből, Dombóvárról, Esztergomból, Kecskemétről, Miskolcról, Szobról, Szolnokról és Vácról induló vonatokon már sikerrel alkalmazzák a készülékeket. A budapesti Keleti pályaudvar, Füzesabony, Komárom, Sátoraljaújhely, Szeged, Tapolca és Záhony jegyvizsgálói várhatóan májustól használhatják az eszközöket.

Forrás: mavcsoport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb