Kikapcs

Hamarosan nyit a Szegedi Vármúzeum

Hamarosan kinyitja kapuit a Vármúzeum Szegeden: a járványügyi korlátozások enyhítése és a technikai munkálatok befejezése után újra várják majd a látogatókat a nemrég felújított kiállítóhelyen – írja sajtóközleményében a múzeum.

Hamarosan újra lehet múzeumot látogatni Szegeden. Elsőként a Vármúzeum kapui fognak megnyílni, mely komoly felújításon esett át 2019-20-ban. Az épület új főbejáratot kapott, megújult a kiállítóhely előtti tér és a kőtár is. Odabenn pedig egy izgalmas, a szegedi várat és a város ikonikus történeti eseményeit bemutató, interaktív tárlat várja az érdeklődőket. Kipróbálhatjuk, milyen lehetett Rózsa Sándornak a szegedi várbörtönben raboskodni, hogyan égették el máglyán a boszorkányokat és megismerkedhetünk a Nagyárvíz pusztításával, a város újjászületésével is.

A MÓRA FERENC MÚZEUM ÉS A FEKETE HÁZ KÉSŐBB KERÜL MEGNYITÁSRA

Az épületben elkezdődtek a technikai előkészítő munkálatok, így a járványügyi korlátozások enyhítése, majd a munkálatok befejezése után a Vármúzeum újra kinyithatja kapuit. A Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban az új időszaki tárlatok kialakítása zajlik, így ezek a kiállítóhelyek később követik majd a Vármúzeumot. Az újranyitás pontos menetrendjét, időpontjait, a múzeumlátogatásra vonatkozó egyéb fontos tudnivalókat a Móra Ferenc Múzeum honlapján és Facebook oldalán követhetik figyelemmel az érdeklődők.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb