Mindenmás

Naná, hogy Szeged: az SZTE a második legjobb magyar egyetem az idei CWUR rangsor szerint


- Hirdetés -

Kimagasló helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) 2021/2022-es rangsorában. A vizsgált közel 20 ezer intézmény közül idén bekerült a világ vezető egyetemeinek top 3,5 százalékába. Magyarországi viszonylatban az SZTE a második legjobb magyar egyetem lett.

A CWUR a világ 20 ezer felsőoktatási intézménye közül választja ki a legjobb kétezer egyetemet. A 2021/2022-es rangsor szerint a Szegedi Tudományegyetem idén a világ vezető egyetemeinek top 3,5 százalékába tartozik, világviszonylatban a 678. helyen áll. Idén először régiós rangsort is felállítottak a CWUR készítői. Az európai intézmények listáján az SZTE a 280. helyen áll. Magyarországi viszonylatban javított tavalyi helyezésén a Tisza-parti universitas: idén már a dobogó második fokára állhat fel. 


- Hirdetés -

HÉT SZEMPONT ALAPJÁN VÁLOGATTAK

A Center for World University Rankings (CWUR) minden évben elkészíti a világ egyetemeinek rangsorát. A világ kétezer legjobb egyetemét hét szempont alapján választják ki. Többek között figyelembe veszik az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézettségét. A teljes lista itt elérhető: CWUR 2021/2022

A THE RANGSOR ALAPJÁN IS A MÁSODIK AZ SZTE

A THE felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgáló listáján a magyarországi intézmények között a második legjobb az SZTE. A rangsor felállításakor vizsgált területek közül 16-ban dobogós helyet szerzett a hazai egyetemek között a Szegedi Tudományegyetem. Az összesített rangsorban a 301-400. helyre került az SZTE.

Forrás: SZTE Sajtó


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb