Mindenmás

Napi pakk: borongós lesz az idő Szegeden, ma 68 éves Tokody Ilona, szegedi születésű operaénekes


- Hirdetés -

Felhős, szeles idő elé nézünk ma Szegeden, időnként záporokkal megfűszerezve. Ma 68 éves a szegedi születésű operaénekes, Tokody Ilona, Beethoven ezen a napon fejezte be a Für Elise-t, és 19 éve halt meg a Barbie baba megalkotója. Ha ma sem szeretnél lemaradni semmiről, kezd a napot a Szeged365 híreivel!


- Hirdetés -

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves  Zita, Tas, Marianna, Péter és Anasztáz nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 230 éve, 1791 – ben megszületett Morse amerikai festő és feltaláló, az elektromágneses távíró megalkotója.
  • 248 éve, 1773 – ban a brit parlament kiszabta a teatörvényt az amerikai gyarmatokra, ez vezetett a “bostoni teadélutánhoz”.
Fotó: 24.hu
  • 211 éve, 1810 – ben Ludwig van Beethoven befejezte a legismertebb a-moll romantikus bagatelljét a Für Elise című zongoradarabját.
  • 106 éve, 1915 – ben megszületett Móricz Lili színésznő, író, Móricz Zsigmond legfiatalabb lánya.
  • 27 éve, 1994 – ben a Dél-afrikai Köztársaságban először szavazhatott a fekete bőrű lakosság az elnökválasztáson. Az elnök a fekete bőrü Nelson Rolihlahla Mandela lett. 
Fotó: history.com
  • 19 éve, 2002 – ben meghalt Ruth Handler, a Mattel játékgyártó cég társalapítója, a Barbie baba megalkotója.
  • 1953. április 27-én Szegeden született Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház Mesterművésze.

FELHŐS LESZ MA AZ IDŐ SZEGEDEN

Hiába szeretnénk, csak nem akar végre igazán tavasziasra fordulni ez a fránya időjárás Szegeden. Még ma is kitartanak a felhők felettünk és a hőmérséklet sem emelkedik túlzottan. Hajnalban 5-7 fokra számíthatunk, majd napközben a csúcshőmérséklet 15 fok körül alakul.


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb