Mindenmás

Besurranó tolvajt fogtak Szegeden: összesen 18 ingatlanba tört be, minden esetben nyitva volt az ajtó

A szegedi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki városszerte több ingatlanba is beosont. Tettéért eljárás indult ellene.

A SÉRTETTEK MINDEN ESETBEN NYITVA FELEJTETTÉK AZ AJTÓT

A megalapozott gyanú szerint a 45 éves férfi 2020 áprilisa és novembere között, összesen 18 ingatlanba surrant be Szegeden. A bejutás nem okozott számára nagy nehézséget, hiszen a bejárati ajtót minden esetben nyitva felejtették a sértettek. Ahogy a gyanúsított bement, sebtében átkutatta a helyiségeket, ahonnan különböző ruhaneműket, műszaki cikkeket, ékszereket, tárcákat, valamint készpénzt vitt el. Egy alkalommal pedig egy parkoló autóból kézi szerszámokat, illetve szerszámgépeket tulajdonított el. A bűncselekmények során több százezer forint kárt okozott a sértetteknek.

LOPÁS MIATT KELL FELELNIE

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, akit a városban elfogtak és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

Az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

• Ha otthon tartózkodsz, akkor is zárd a lakásajtót és kaput!

• Ne tarts otthon nagy mennyiségű készpénzt, értékeiddel ne hivalkodj!

• Ne engedj be idegeneket a házba, vagy az udvarba!

• Ha szolgáltató nevében keresnek fel, akkor kérj igazolványt!

• Postaládára, az ajtón lévő névtáblára csak a vezetéknevedet írd ki, hogy ne lehessen következtetni az ott lakó nemére, családi állapotára, esetleg a keresztnév tudatában ismeretségre hivatkozni.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb