Mindenmás

10 millió forintot érő körözött autót fogtak a határon, hamis rendszámmal és forgalmi engedéllyel próbálták behozni Csanádpalotánál

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a moldáv férfivel szemben, aki tavaly februárban próbált meg Romániába csempészni egy Milánóból lopott nagy értékű autót, olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A 10 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ AUTÓT MILÁNÓBÓL LOPTÁK

A vádirat szerint a férfi 2020. február 15-én röviddel éjfélt megelőzően jelentkezett kilépésre Magyarország területéről Romániába a csanádpalotai határátkelőhelyen egy svájci honosságú személygépkocsi vezetőjeként. A kiléptetéskor elvégzett ellenőrzés során gyanússá vált gépkocsiról a nyomozás megállapította, hogy rendszáma és forgalmi engedélye hamisítvány, valamint alvázszámát is átütötték, vezérlőegységét manipulálták. A nyomozás azt is kiderítette, hogy a mintegy 10 millió forint értékű autót 2020. január végén Milánóban tulajdonították el.

BUKARESTBE KELLETT VOLNA AZ AUTÓT ELJUTTATNIA

A férfit egy ismerőse bízta meg Olaszországban azzal két nappal korábban, hogy az elmondása szerint problémás autót juttassa el Bukarestbe és ehhez a másolt okmányok mellé egy másolt indító kulcsot is adott neki. A járási ügyészség a férfit pénzmosás bűntettével, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével, továbbá közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb