Mindenmás

Mutatjuk, hol nézheted meg, hogy úton van-e a védettségi igazolvány

A beoltottak maguk is leellenőrizhetik, hogy rögzítették-e a védőoltás beadását, ami azért fontos, mert a védettségi igazolvány gyártása csakis azon adatok alapján történhet, amiket az oltóponton rögzítettek – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Mint írják, az oltás rögzítésének lekérdezése az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) információs portálján keresztül lehetséges. Az EESZT információs portálra történő belépés legegyszerűbb módja az ügyfélkapus bejelentkezés, ezután az Ellátások fülre kattintva kiválasztjuk az Eseménykatalógus menüpontot.

CSÚSZÁS ÉS HIBALEHETŐSÉG IS ADÓDHAT

Az eseménykatalógusban a kívánt időtartományt beállítva, lekérdezhetjük az Ellátási események listáját. A lekérdezés után az Esemény típusánál a Covid oltás kifejezést kell látnunk az oltás megfelelő rögzítése esetén. Amennyiben ezt a védőoltás beadása utáni napokban sem találjuk, akkor csúszás vagy hiba történt a rögzítésben, az adatok felvitelében. Ebben az esetben ezt jelezhetjük annak az oltópontnak, háziorvosnak, ahol megkaptuk a védőoltást, és kérhetjük, hogy rögzítsék a védőoltás beadását.

HA 8 NAON BELÜL NEM ÉRKEZIK MEG, AKKOR JELENTENI KELL

Abban az esetben, ha a védőoltás rögzítésre került az EESZT-ben, és nyolc napon belül mégsem érkezett meg postai úton a védettségi igazolvány, akkor az ügyfélkapun, illetve a magyarorszag.hu weboldalon keresztül jelezhetjük ezt a problémát, a koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügybejelentő űrlap leadásával – írják. Hozzáteszik, hogy a fokozatos újraindítás következő intézkedései négymillió beoltott után lépnek hatályba, és ezen intézkedések jelentős része a védettségi igazolványhoz kötött. Részletek:

Forrás: koronavirus.gov.hu, index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb