SportVideo365

Szegediek a világ körül: szegedi bunyósok UFC debütálására gyúr az Egyesült Államokban Sárközi Robi

“Csak egy jó pillanat kell, és pár bunyósunk hamarosan a UFC-ben találhatja magát” – nyilatkozta Sárközi Róbert, a Szegedi Küzdősport Klub és a Sárközi MMA Team vezetője (nomeg a Szeged 365 UFC kibeszélő sorozatunk állandó szakértője), akit másfél hónapos amerikai turnéjáról hazaérkezve kaptunk el egy interjúra. A szegedi tréner Las Vegasban és Floridában egyengette Bernáth István nehézsúlyú ökölvívó karrierjét, közben pedig itthoni MMA versenyzők kijuttatásán dolgozott.

EGYETLEN CÉL VAN: A UFC-IG VINNI A SZEGEDI HARCOSOKAT

Ha a járványhelyzet nem szól közbe, ősszel jöhet egy Las Vegas – i turné, mint Robi magyarázta, van 4-5 olyan női versenyzőjük is, akik világszinten megállják a helyüket. “A cél most egyenesen az, hogy pár lányt és egy-két nehézsúlyú szegedi srácot a sportág csúcsának számító UFC-ig vigyünk, más amerikai szervezetekre nem is szeretnénk most fókuszálni” – mondta, majd hozzátette, az őszi projektig hazai meccseket vívnak, amelyeken a cél a lányok-fiúk Sherdog mérlegét javítani. Robi szerint ha a szegedi versenyzőket sikerül bevinni a tengerentúlon elsőszámú istállók valamelyikébe, már csak egy jó pillanat kell, avagy az, hogy valamelyik promóter kiszúrja őket edzés közben és beugró meccset ajánljon nekik. A Covid-19 apokalipszis kitörése előtt pont ez volt a helyzet a szintén szegedi Jani “Káposzta” Istvánnal is, aki az alábbi videón éppen a pár hete nehézsúlyú bajnokká avanzsált kameruni predatorral, Francis Ngannou-val sparringol:

MÁJUS 22-ÉN INDUL A HAZAI SZEZON

A szegedi MMA arcokat edzés közben csíptük el egy dupla interjúra, ebben Lehoczky Csaba, a klub másik vezetője elmondta, nehéz hónapokon vannak túl, de már látják a fényt az alagút végén. Május 22-én, Csákváron szállnak legközelebb oktagonba, augusztusban egy szegedi edzőtábor, novemberben pedig – ha a járványhelyzet is engedi – a már tradicionális szegedi MMA gála vár rájuk az újszegedi Városi Sportcsarnokban.

Kíváncsi vagy, hogy fest egy barátságos csihi-puhi a sportcsarnokban?

Mutatjuk, amíg a csajok-srácok aprítják egymást, Robi és Csabi az idei hazai és amerikai terveikről mesélnek, plusz azt is elmondják, micsoda büszkeség érte őket nemrég:

Operatőr: Magyar Andor, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb