Mindenmás

Nyáron szabadul Muki, a Makó mellett megerőszakolt és felgyújtott tinilány, P. Henrietta gyilkosa

A nyáron szabadul a magyarcsanádi P. Henrietta gyilkosa, a Muki néven emlegetett K. András, ez derül ki Pintér Sándor válaszából, amit a Mi Hazánkhoz tartozó független képviselő, Apáti István kérdéseire adott – írja a Telex.

MEGERŐSZAKOLTA, KIKÖTÖZTE ÉS FELGYÚJTOTTA A SAJÁT BARÁTNŐJÉT

Az akkor 18 éves magyarcsanádi lány, P. Henrietta tragédiája 2006 nyarán megrázta az országot. Egy nyári napon a barátjával randevúzott és az estét is együtt töltötték. Hajnalban a fiú., K. András felajánlotta neki, hogy biciklivel elviszi haza, de egy elhagyott, Makó melletti környékre vitte és megerőszakolta. Ezután megkötözte és magára hagyta, végül visszament hozzá, lelocsolta benzinnel és felgyújtotta. Az összeégett lánynak annyi ereje volt csupán, hogy elkússzon segítséget kérni, de heteken belül meghalt.

14 ÉVET KAPOTT A KEGYETLEN GYILKOS

K. András első fokon 14 évet szabott kapott, ezt súlyosbította az ítélőtábla aztán a törvényi keretek között adható lehető legszigorúbb büntetésre, 15 évre. Azért nem kaphatott többet, mert a bűncselekmény elkövetésekor csak 16 éves volt. A Szegedi Ítélőtábla ítélete ki is tért arra, hogy ha felnőtt lett volna, életfogytiglan járt volna azért, amit tett. K. Andrással komoly problémák voltak a börtönben töltött első időszakban. A gyilkossági ügyben hozott, 2007-es elsőfokú ítéletben a Csongrád Megyei Bíróság azt közölte, a vádlott bekerülését követően igyekezett társai közé beilleszkedni, ez azonban nem ment probléma nélkül.

Forrás: Telex

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb