Sport

3-1 – re verte a Szeged-Csanád GA a Nyíregyháza Spartacust az első közönség előtt játszott bajnokin

Győzelem, megvan, behúztuk! Hosszú közönség-mentes hónapokat követően szurkolókkal telt meg a Szent Gellért Fórum stadionjának lelátója, utólag pedig magabiztosan írhatjuk le: volt miért! 3-1 – re verte a Szeged-Csanád GA a Nyíregyháza Spartacust az első közönség előtt játszott bajnokin, zsinórban a csapat hatodik győzelmét aratva.

Merkantil Bank Liga, 35. forduló
Dorogi FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–3 (1-1)

Győr, Alcufer stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Ducsai József (Rózsa, Kulman).
Dorogi FC: Borsos – Kárász K., Belényesi, Dlusztus A., Papp M. – Lénárth, Tóth B., Barna G. (Girsik, 58.) – Szedlár Z., Vígh Á. (Szabó L., 58.), Szerencsi (Beliczky G., 58.).Vezetőedző: Fenyvesi László.
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Oláh G., Simon Á. – Kővári R. (Gréczi M., 73.), Gajdos Zs. (Jovanovics, 84.), Dobronoky (Kóródi, 67.) – Haruna (Grumics, 67.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gól: Szerencsi (27.), Belényesi (71.), ill. Oláh G. (35.), Haruna (50.), Gajdos (79.).

Kalandosan indult a találkozó, a Nyíregyházánál a hét második felében edzőt váltottak, a korábban a szegedieknél is dolgozó Gálhidi Györgynek három vereség után megköszönték a munkáját és ideiglenesen Huszák Gézát bízták meg a vezetőedzői feladatokkal. Az első gól a 10. percben jött, egy remek jobb oldali szegedi támadás után Kővári ment le az alapvonalig, az ötös sarkáról visszapasszolt, az érkező Jánvárin megpattant a labda, amely a kapufáról Fejér mellére pördült, majd a gólvonal mögé vánszorgott, 1–0, bumm! A 43. percben egyenlített az ellenfél, Hornyák lépett ki egy hosszú indítással és ziccerben nem hibázott, 1-1 volt az állás. Az 57. percben Gajdos ugratta ki Kővárit a jobb oldalon, aki 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 2–1.

A szegedi győzelmet a 87. percben pecsételte meg Haruna gólpassza, majd Dobos befejező gólja, 3-1 nekünk!

A mai győzelemmel a srácok a 11. helyen maradtak a tabellán és mint az oldalukon írják, reális esélyük van az utolsó két fordulóban az előrelépésre. Jövő héten a Győri ETO vendégei lesz a szegedi különítmény!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb