KikapcsVideo365

Szeged365 videóriport: így égtek tegnap a mécsesek a koronavírus járvány áldozataiért a Dóm téren

Csendes tiszteletadással rótták le kegyeletüket a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály (SBO) dolgozói a koronavírus áldozatai előtt május 2-án, vasárnap este a Dóm téren, miközben a Szegedi Fogadalmi Templomban az elhunytakért kongatták a harangokat. Magyar Andor operatőr kollégánk is a helyszínen járt és megörökítette számotokra az emlékezés perceit.

A koronavírus magyarországi áldozatainak emlékére 27 802 mécsest helyeztek el a Dóm téren. A 43 sorban, soronként közel 650 mécses szinte teljes egészében betöltötte a hatalmas teret. A mécsesekből kirakták a világban eddig elhunyt 3 millió 208 ezer 515 áldozatra utaló számsort. A megemlékezés részeként 5 percre megkondultak Szeged templomainak harangjai.

Fotó: SZTE

Buresch Györgyi, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ SBO intenzív és sürgősségi szakápolója, az esemény ötletgazdája és főszervezője elmondta, hogy ma már sajnos alig van olyan ember az országban, aki ne gyászolná valamelyik családtagját, barátját vagy ismerősét. Nagyon sokan meghaltak, értük égtek a mécsesek és szólaltak meg a harangok. Emellett a frontvonalban dolgozó orvosok és ápolók, valamint az ország összes egészségügyi dolgozójának példa nélküli erőfeszítése és helytállása előtt is tisztelegtek ezzel a gesztussal. A mécsesgyújtás arra is figyelmeztetett, hogy mindenki vegye komolyan a koronavírus-veszélyt, vegye fel a védőoltást, és továbbra is tartsa be a védekezéssel kapcsolatos szabályokat.

Fotó: SZTE

Török Kornél fotóriporter kollégánk képein is feltűnik az utóbbi idők egyik legmeghatóbb kezdeményezése a Dóm téren.

Forrás: SZTE


- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb