Közélet

Jön elegendő a kedvenc oltóanyagunkból: májusban közel 1,3 millió, júniusban pedig további 2,2 millió adag Pfizer-vakcina érkezik


- Hirdetés -

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Pfizer magyarországi vezérigazgatójával egyeztetett, ekkor derült ki, hogy az áprilisi 1,1 millió után májusban közel 1,3 millió, júniusban pedig további 2,2 millió adag érkezik Magyarországra. 

Vereckei Péter, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta az MTI beszámolója szerint, folytatják a szállításokat a harmadik negyedévben is. Ez lehetővé teszi, hogy a 16-18 éves korosztályt is beolthassák. A céggel kötött szerződés 10,8 millió oltóanyagról szól, kedden a 20. szállítmány érkezik, 334 ezer oltóanyaggal. Ezzel összesen már 2,8 milliót ér el a Pfizer által Magyarországra szállított oltóanyagok száma. Ezáltal ma az országba a legtöbb vakcina éppen a Pfizertől érkezett – mondta Szijjártó.


- Hirdetés -

TÖRETLEN A NÉPSZERŰSÉGE AZ OLTÓANYAGNAK

Az, hogy mekkora idehaza a Pfizer-vakcina népszerűsége, mi sem mutatja jobban, mint a múlt hét pénteki nap, amikor az emberek – a regisztráció összeomlása után – megrohanták a kórházi oltópontot Szegeden.

A PFIZER AZ ÚJ IPHONE?

A hasonlat tényleg telitalálat, ekkora sort Szegeden utoljára az iPhone 4S megjelenésekor láttunk, valamikor a Pleisztocén-korszak és a 2011-es karácsonyi hajrá között félúton. Szeged 365 olvasói beszámolók alapján 3-4 órás volt a sorbanállás a “délutáni csúcsban”, ez az esti órákra a harmadára csökkent.


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb