Mindenmás

Mind veszélyben vagyunk? Vajon becsapódhat Szegedre a kínai rakéta?

A tegnapi napon röppent fel a hír, hogy irányítás és ellenőrzés nélkül, vadul köröz a Föld körül az első kínai űrállomás első darabjait az űrbe szállító rakéta, ami a számítások szerint durván a jövő hét elején fog a Földbe csapódni. A nagy kérdés már csak az, hogy hova, azt ugyanis még senki sem tudja. Vajon mekkora esélye van, hogy Szegeden érjen földet, mind veszélyben vagyunk?

Most aztán tényleg szükségünk lenne Bruce Willisre, hogy ahogy az Armageddon című filmben is tette, űrhajóra szálljon és megmentse a Földet, miközben mi lerágott körmökkel szemléljük az eget az asztrofizikusok szerint várhatóan május 10 -én, hogy az utolsó pillanatban sikerül – e megfékezni az elszabadult szörnyeteget.

A 30 méteres, 21 tonnás rakéta jelenleg 27 ezer kilométer/óra sebességgel repül a bolygó körül, 90 percenként megkerülve azt, egyre közelebb és közelebb a Föld felszínéhez. 

Mielőtt azonban mindenki vadul atombunker építésébe kezdene, ezen az oldalon érdemes nyomon követni, merre is tart éppen a rakéta, és csak reménykedhetünk benne, hogy Szeged nincs végveszélyben.

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: poppenhuis
'Fel a tetejéhez' gomb