- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Szegeden folytatódik a büntetőpere annak a férfinak, aki felgyújtott egy munkásszállót, hogy így ölje meg a barátnőjét

- Hirdetés -

Szegeden folytatódik annak a férfinak a büntetőpere, aki felgyújtott egy munkásszállót, hogy így ölje meg barátnőjét. A Kecskeméti Törvényszék az illetőt ma 14 év fegyházra ítélte első fokon, a fellebbezések miatt viszont a büntetőper a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

Minősített emberölés kísérlete és közveszélyokozás miatt 14 év fegyházra ítélt egy tiszakécskei férfit első fokon a Kecskeméti Törvényszék – közölte a bíróság sajtóosztálya pénteken az MTI-vel. Az eljárás adatai szerint a férfi felgyújtott egy munkásszállót, hogy megölje a barátnőjét. Az elsőfokú ítélet szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2019 szeptemberében költözött a sértett által üzemeltetett munkásszállóba és érzelmi kapcsolat alakult ki köztük. A férfi azonban megharagudott a nőre és eltervezte, hogy tüzet okoz a szállóban és így megöli. Égésgyorsítónak lakklemosót vásárolt.

MEGVÁRTA, AMÍG MINDENKI ELALSZIK

A vádlott 2019. október 13-án este a szállóban összepakolta a holmiját, és megvárta, hogy a lakók nyugovóra térjenek. A folyosón kihelyezett porral oltót elrejtette, hogy a tűzoltást megnehezítse, éjjel a barátnője szobájában és a konyhában tüzet gyújtott, majd elhagyta az épületet. A lakóknak sikerült kimenekülniük, a tűzoltók segítségével eloltották a tüzet, senki nem sérült meg. A vádlott beismerte tettét és lemondott a tárgyalásról, beismerő vallomását a bíróság elfogadta.

ELSŐFOKON 14 ÉV FEGYHÁZRA ÍTÉLTÉK

A Kecskeméti Törvényszék tárgyalás kitűzése nélkül előkészítő ülésen 14 év fegyházra ítélte a 25 éves tiszakécskei férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és közveszélyokozás miatt. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a büntetőper a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon. A vádlott letartóztatásban marad.

Forrás: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb