Mindenmás

Kifosztott egy házat, majd a kocsit is vitte volna a makói tolvaj

A makói rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 29 éves férfival szemben, aki kirabolt egy házat, ellopott egy biciklit, ezenkívül egy parkoló autót is megpróbált elvinni. Eljárás indult ellene – írja a police.hu.

A megalapozott gyanú szerint a helybeli férfi először 2020. március 25-én ment be egy családi házba a Maros-parti városban, miután felfeszítette a bejárati ajtót. Az ingatlanból egyebek mellett mosógépet, LCD TV-t, hangfalakat, erősítőt, monitort, számítógépet vitt el, csaknem kétszázezer forint értékben. Április elején pedig egy belvárosi társasház előtt figyelt fel egy lezárt kerékpárra, letörte róla a lakatot, majd hazatekert. Még ebben a hónapban majdnem sikerült elhajtania egy utcán parkoló autóval is, amiben a tulajdonosa benne felejtette az indítókulcsot. A gyanúsított beült a járműbe és megpróbálta azt beindítani, azonban a sértett megzavarta. A feltételezett elkövető ekkor elszaladt.

ELJÁRÁST INDÍTOTTAK A TOLVAJ ELLEN

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit a Makói Rendőrkapitányságra előállítottak, gyanúsítottként kihallgattak. Ellene lopás vétsége, valamint jármű önkényes elvétele bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A megtartott kutatások során a nyomozók lefoglalták az eltulajdonított tárgyak egy részét, azokat visszaadták a tulajdonosoknak. A makói rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb