- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Életveszélyesen megfenyegette háziorvosát a férfi, mert az nem akarta megújítani a jogosítványát

- Hirdetés -

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint több más bűncselekmény mellett életveszélyesen megfenyegette a háziorvosát – olvasható az ugyeszseg.hu oldalán.

Mint írják, a vádirat szerint a vádlott 2019. augusztus 3. napján a déli órákban, ittas állapotban találkozott az egyik megyebeli falu központjában lévő boltban a háziorvosával. A vádlott megkérte az orvost arra, hogy állítson ki részére gépjárművezetői engedély megújításához szükséges egészségügyi alkalmassági nyilatkozatot. Az orvos közölte a vádlottal, hogy a kérését nem tudja teljesíteni, mivel olyan szakorvosi kezelés alatt áll, amely a nyilatkozat kiállításának akadályát képezi. Ekkor a vádlott ordibálni kezdett a sértettel, és több alkalommal megfenyegette azzal, hogy megöli, amennyiben nem állítja ki részére a kért igazolást.

RÉSZEGEN KORÁBBAN MÁR 2 EMBERT BÁNTALMAZOTT IS

Az ittas vádlott 2018. október 20-án, késő délután, rugdosta a szomszéd falu dohányboltja előtti kerékpártárolóban levő bicikliket. A kerékpártároló előtti padon ült egy időskorú férfi és egy nő, akinek a sörét a vádlott szétlocsolta, majd őt egy alkalommal lefejelte és a kerékpártárolóhoz lökte. Az idős koránál, illetőleg a betegségei és mozgásszervi állapota miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes férfi a nő védelmére kelt, de a vádlott őt is ököllel, nagy erővel arcon ütötte több alkalommal. A vádlott bántalmazása következtében a nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, míg a férfi nyolc napon túl, mintegy négy hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

VÁDAT EMELTEK ELLENE

A járási ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál, illetőleg fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb