Mindenmás

Napi pakk: nyárias meleggel indítjuk a hetet Szegeden, nyit a REÖK, az Anna Fürdő termál részlege és az IH Rendezvényközpont is

Mozgalmas nap elé nézünk Szegeden, hiszen ma újra megnyitja kapuit a látogatók előtt a REÖK Palota, az Anna Fürdő termál részlege és az IH Rendezvényközpont is, úgyhogy program lehetőségekben nem lesz hiány! Ráadásul nyárias meleg is társul a Napfény városának színes kavalkádjához, így minden adott, hogy egy csodás hétfőnk legyen. Tedd fel a napszemüvegedet, élvezd a napsütést és olvasd továbbra is a Szeged365 híreit!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Ármin, Pálma, Antónia és Míra nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 134 éve, 1887 óta ez a Mentők napja Magyarországon.
  • 119 éve, 1902 óta ez a Madarak és fák napja.
  • 125 éve, 1896 – ban Budapesten megrendezték a legelső filmvetítést. A Lumiere-fivérek filmjén a budapesti milleneumi ünnepség részleteit lehetett látni.
  • 178 éve, 1843 – ban először mutatták be az Egressy Béni által megzenésített Szózatot.
  • 122 éve, 1899 – ben megszületett Fred Astaire amerikai színész, sztepptáncos.
  • 97 éve, 1924 – ben megszületett Vörösmarty Lili színésznő, aki Ica szerepét alakította a Szabó család című rádiójátékban.
  • Ma 77 éves Jim Abrahams amerikai rendező, forgatókönyvíró (Nagy durranás 1-2.; Csupasz pisztoly – író; A nagy üzlet; Top secret; Airplane!).
  • 74 éve 1947 – ben hozták haza Magyarországra a Szépművészeti Múzeum műkincseinek legnagyobb hányadát.
  • 74 éve, 1947 – ben megszületett Andai Györgyi, Jászai Mari-díjas színésznő (Linda; Fekete gyémántok).
  • Budapesten 1980. május 10-én ezen a napon halt meg Bálint Sándor, néprajzkutató és művészettörténész, „a legszögedibb szögedi”, aki egy autó elé lépett. A szegedi Alsóvárosi temetőben helyezték örök nyugalomra.
Fotó: wikipedia.org

IGAZI NYÁRIAS IDŐ VÁR MA RÁNK SZEGEDEN

Nyárias meleggel indul a hét Szegeden, végre nem kell az esőtől, sem az erős széltől tartanunk, száraz idő várható hétfőn és akár még 29 fok is lehet a Napfény városában.

SZEGEDI VÍZMŰ: ÉJSZAKAI IVÓVÍZHÁLÓZAT ÖBLÍTÉS LESZ ÚJSZEGED ÉS SZŐREG TERÜLETÉN

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat öblítést végez május 10. és 14. között Újszeged és Szőreg területén, éjjel 22:00 és hajnali 5:00 óra között.

NAGY GÁBOR FESTŐMŰVÉSZ “ÁTKELÉS” CÍMŰ KIÁLLÍTÁSÁVAL NYIT MA A REÖK

Mától már fogadja a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat a REÖK. A féléves kényszerszünet után a palotában újranyílik a nagysikerű „Átkelés” című kiállítás, mely Nagy Gábor, festőművész csaknem teljes életművét mutatja be.

MA MÁR MEGMÁRTÓZHATUNK AZ ANNA – FÜRDŐ TERMÁL RÉSZLEGÉN

Részlegesen ugyan, de nyit az Anna Fürdő Szegeden, mégpedig ma reggel 7 órakor, tehát holnap akár már csobbanhatunk is egyet. A Szegedi Sport és Fürdők hivatalos honlapján továbbá azt is írják, hogy a wellness részleg egyelőre nem startolhat, hiszen ott oltópont lett kialakítva, így arra még várni kell.

MA TÁRT KAROKKAL VÁR AZ IH RENDEZVÉNYKÖZPONT IS SZEGEDEN

Ma újra megnyitja kapuit az IH Rendezvényközpont is Szegeden. Az eddig online előadásoknak teret adó intézmény mától már tárt karokkal várja a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket – olvasható a hivatalos honlapjukon.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb