- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Napi pakk: ma 30 fok lesz, ezen a napon mutatták be az első szegedi operát és került sor az első nemzetközi labdarúgó mérkőzésre városunkban

- Hirdetés -

Ma nem lesz panaszunk az időjárásra, nyarat idéző melegre számíthatunk Szegeden, akár 30 fokot is mérhetünk napközben. Évfordulóban sem lesz hiány, ugyanis ezen a napon mutatták be az első szegedi operát és került sor az első nemzetközi labdarúgó mérkőzésre városunkban. A Szegedi Nemzeti Színház történetében pedig a mai nap is különleges, hiszen végre bemutatják az újranyitást követő első közönség számára is nyitott koncertet a teátrumban. Lubickolj a napsütésben és pörgesd fel a munkát a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Ferenc, Fülöp, Izidor, Jakab és Gujdó nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 117 éve, 1904 – ben megszületett Salvador Dali szürrealista festő.
  • 172 éve, 1849- ben meghalt Madame Recamier, akiről a “rökamié” ülőbútort elnevezték.
  • Ma 55 éves Christoph “Doom” Schneider, német zenész, a Rammstein zenekar dobosa.
  • 40 éve, 1981 – ben meghalt Bob Marley jamaikai reggae zenész.
  • 140 éve, 1881 – ben Budapesten megszületett Kármán Tódor amerikai gépészmérnök, a szuperszónikus repülés atyja, a PKZ helikopter feltalálója.
  • 20 éve, 2001 – ben meghalt Douglas Adams angol író (Galaxis útikalauz stopposoknak).
  • 1909. május 11-én mutatták be az első szegedi operát, Király-König Péter A faluni bányász című művét.
  • 1913. május 11-én a SZAK felújított pályáján került sor Szegeden az első nemzetközi labdarúgó mérkőzésre a bécsi Simmeringer Sport Club ellen.
  • 301 éve, 1720 – ban megszületett Karl Friedrich Hieronimus, azaz Münchhausen báró, katona.

MA BELEKÓSTOLHATUNK AZ IGAZI NYÁRIAS MELEG IDŐBE SZEGEDEN

Elő a bikinit és a strandpapucsot, ma már belekóstolhatunk az igazi nyárias, meleg időbe Szegeden. Hajnalban 8-12 fokig hűl le csupán a hőmérséklet, majd az enyhe idő után délutánra akár 27-30 fok is lehet Szegeden.

MA TARTJÁK MEG A CZIFFRA GYÖRGY EMLÉKÉV ELSŐ, KÖZÖNSÉG SZÁMÁRA IS NYITOTT KONCERTJÉT

Szegeden tartják meg a Cziffra György-emlékév első, közönség számára is nyitott koncertjét ma este, mégpedig a Szegedi Nemzeti Színházban. A Cziffra Fesztivál és a Szegedi Szimfonikus Zenekar közös koncertjének szólistája Szabó Marcell Junior Prima Díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasa lesz, karmestere pedig a Kossuth-díjas Medveczky Ádám. A koncert a szintén Kossuth-díjas Balázs János zongoraművész művészeti vezetésével megvalósuló Cziffra György-emlékév keretében kerül megrendezésre, mégpedig a Szegedi Nemzeti Színházban – tudatták szerkesztőségünkkel a szervezők.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb