Mindenmás

Napi pakk: ma 30 fok lesz, ezen a napon mutatták be az első szegedi operát és került sor az első nemzetközi labdarúgó mérkőzésre városunkban

Ma nem lesz panaszunk az időjárásra, nyarat idéző melegre számíthatunk Szegeden, akár 30 fokot is mérhetünk napközben. Évfordulóban sem lesz hiány, ugyanis ezen a napon mutatták be az első szegedi operát és került sor az első nemzetközi labdarúgó mérkőzésre városunkban. A Szegedi Nemzeti Színház történetében pedig a mai nap is különleges, hiszen végre bemutatják az újranyitást követő első közönség számára is nyitott koncertet a teátrumban. Lubickolj a napsütésben és pörgesd fel a munkát a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Ferenc, Fülöp, Izidor, Jakab és Gujdó nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 117 éve, 1904 – ben megszületett Salvador Dali szürrealista festő.
  • 172 éve, 1849- ben meghalt Madame Recamier, akiről a “rökamié” ülőbútort elnevezték.
  • Ma 55 éves Christoph “Doom” Schneider, német zenész, a Rammstein zenekar dobosa.
  • 40 éve, 1981 – ben meghalt Bob Marley jamaikai reggae zenész.
  • 140 éve, 1881 – ben Budapesten megszületett Kármán Tódor amerikai gépészmérnök, a szuperszónikus repülés atyja, a PKZ helikopter feltalálója.
  • 20 éve, 2001 – ben meghalt Douglas Adams angol író (Galaxis útikalauz stopposoknak).
  • 1909. május 11-én mutatták be az első szegedi operát, Király-König Péter A faluni bányász című művét.
  • 1913. május 11-én a SZAK felújított pályáján került sor Szegeden az első nemzetközi labdarúgó mérkőzésre a bécsi Simmeringer Sport Club ellen.
  • 301 éve, 1720 – ban megszületett Karl Friedrich Hieronimus, azaz Münchhausen báró, katona.

MA BELEKÓSTOLHATUNK AZ IGAZI NYÁRIAS MELEG IDŐBE SZEGEDEN

Elő a bikinit és a strandpapucsot, ma már belekóstolhatunk az igazi nyárias, meleg időbe Szegeden. Hajnalban 8-12 fokig hűl le csupán a hőmérséklet, majd az enyhe idő után délutánra akár 27-30 fok is lehet Szegeden.

MA TARTJÁK MEG A CZIFFRA GYÖRGY EMLÉKÉV ELSŐ, KÖZÖNSÉG SZÁMÁRA IS NYITOTT KONCERTJÉT

Szegeden tartják meg a Cziffra György-emlékév első, közönség számára is nyitott koncertjét ma este, mégpedig a Szegedi Nemzeti Színházban. A Cziffra Fesztivál és a Szegedi Szimfonikus Zenekar közös koncertjének szólistája Szabó Marcell Junior Prima Díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasa lesz, karmestere pedig a Kossuth-díjas Medveczky Ádám. A koncert a szintén Kossuth-díjas Balázs János zongoraművész művészeti vezetésével megvalósuló Cziffra György-emlékév keretében kerül megrendezésre, mégpedig a Szegedi Nemzeti Színházban – tudatták szerkesztőségünkkel a szervezők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb