Sport

A szegedi Vas Luca élete első felnőtt versenyén a 15. helyet húzta be a nyílt vízi Európa-bajnokságon Budapesten

Vas Luca élete első felnőtt világversenyén 15. helyen végzett 5 km-en – olvasható a szuper hír a Szegedi Úszó Egylet Facebook oldalán. Mint írják, a Haász SZUE úszója a budapesti Európa-bajnokság első szegedi indulója volt, a Lupa-tóban rendezett nyílt vízi viadalon Vas Luca és a 14. helyen záró honfitársa, Szimcsák Mira között talán csak a célfotó döntött.

Vas Luca így nyilatkozott: “bőven van még mit tanulnom erről a szakágról, ezért is nagyon örülök, hogy indulhattam a versenyen, remek tapasztalatszerzés volt. A táv első felében jól helyezkedtem, de a második kör végén jött egy holtpontom, sajnos pont az élboly ritmusváltásánál. Gyorsabban kell döntést hozni a ritmusról és a helyezkedésről, bízom benne, hogy a következő alkalommal ebben jobb leszek.”

🎥 A Haász SZUE versenyzője, Vas Luca és honfitársa, Szimcsák Mira értékelte a nyílt vízi Európa-bajnokság 5 km-es viadalát! 🇭🇺

Közzétette: Szegedi Úszó Egylet – 2021. május 12., szerda

FARKAS TAMÁS A 18. LETT

A Haász SZUE szerb színekben induló versenyzője, Farkas Tamás 18. helyen végzett a budapesti nyílt vízi Európa-bajnokság 5 km-es viadalán. Nem jött össze a magyar címvédés, Rasovszky Kristóf ugyanis 4. lett, míg Betlehem Dávid a 12., Székelyi Dániel pedig a 17. pozíciót csípte el. “Ez életem eddigi legjobb Európa-bajnoki helyezése! Egy picit jobbat szerettem volna, a legjobb 16 közé kerülést céloztam meg, amiről csak a hajrában maradtam le egy kicsivel. Így sem bánkódhatok, hiszen több mint egy év kihagyás után egy rendkívül erős mezőnyben értem el szép eredményt” – mondta Farkas Tamás a verseny után.

OLASZ ANNA HOLNAP ÚSZIK

A szegedi úszó Olasz Anna saját bevallása szerint jobb formában várja az Európa-bajnokságot és az azt követő olimpiai kvalifikációs viadalt, mint valaha. Olasz Anna csütörtökön kezdi meg a budapesti Európa-bajnokságot.

Forrás: Szegedi Úszó Egylet

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb