Mindenmás

Napi pakk: záporok váltják a nyári meleget, 440 éve alakult meg az SZTE jogelődje

Időnk sem volt sajnos megszokni a nyárias jó meleget Szegeden és mától újabb záporokkal és zivatarokkal csap le ránk a hidegfront. Neves évfordulókban lesz részünk ma, 440 éve alakult meg ugyanis az SZTE jogelődje és 101 éve indult el Szegedre az első magyarországi légipostajárat. Nyisd ki az esernyőd, és olvasd tovább a Szeged365 híreit!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Pongrác, Gyöngyi, Johanna, Dalma, Viktor, Germán és Nerina nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 386 éve, 1635 – ben Pázmány Péter bíboros, esztergomi érsek megalapította az első tartósan működő magyar egyetemet.
  • 114 éve, 1907 – ben megszületett Katharine Hepburn, Oscar – díjas amerikai filmszínésznő.
Fotó: tcm.com
  • Ma 62 éves Ving Rhames amerikai színész (Con Air – A fegyencjárat, Ponyvaregény).
  • Ma 59 éves Emilio Estevez amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró és producer. Martin Sheen fia és Charlie Sheen bátyja. (Mission Impossible; Haláli fegyver)
Fotó: csmonitor.com
  • Ma 55 éves Stephen Baldwin amerikai színész (Édes hármas, Közönséges bűnözők, a Kő kövön és A Flintstone család 2. – Viva Rock Vegas).
  • 54 éve, 1967 – ben megjelent a Jimi Hendrix bemutatkozó lemeze.
  • 440 éve, 1581. 05. 12-én megalakult az SZTE jogelődje, a Báthory István által alapított kolozsvári jezsuita kollégium.
Fotó: Nyitrai Szilárd
  • 101 éve, 1920. május 12-én indította el Albertfalváról Szegedre az első magyarországi légipostajáratot a Magyar Aeroforgalmi Részvénytársaság.
Fotó: ezazelso.blog.hu

ZÁPOROKAT ÉS ZIVATAROKAT HOZ A HIDEGFRONT SZEGEDRE

Búcsút mondhatunk a kellemes nyári melegnek Szegeden, ma ugyanis egy markáns hidegfront robog át felettünk. A nap első felében még kellemes, meleg időre számíthatunk, hajnalban 12 fokot mérhetünk, majd napközben délnyugat felől megnövekszik a felhőzet és eső, záporok, zivatarok érkezhetnek.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb