Sport

Kajak-kenu világkupa: újabb négy magyar egység a döntőben, a szegedi Kárász Anna második lett futamában

A szombat délelőtti középfutamokból újabb négy magyar egység kvalifikálta magát a döntőkbe a Szegeden zajló gyorsasági kajak-kenu világkupán.

A SZEGEDI KÁRÁSZ ANNA A MÁSODIK HELYEN VÉGZETT

Mind a négy hajó második helyen végzett futamában, és miután a verseny második szakaszában az első három hely ért továbbjutást, ez elég volt a fináléhoz. Tótka Sándor (K-1 200 m) a sprint táv olimpiai és világbajnoki címvédője, a brit Liam Heath mögött csapott be másodikként, a nők hasonló számában pedig a szegedi Kárász Anna, illetve az újpesti Kiss Blanka külön-külön futamban indulva lett második. Lemásolta a teljesítményüket K-2 500 méteren a Noé Zsombor, Dombvári Bence kettős is, amelyet csak egy francia páros tudott megelőzni.

11 DÖNTŐ LESZ A MAI VERSENYNAPON EZEK KÖZÜL NYOLCBAN LESZ MAGYAR HAJÓ

Birkás Balázs (K-1 200 m) és Takács Kincső (C-1 200 m), valamint a Zombori Dominik, Kocsis Ádám duó (C-2 500 m) a B döntőbe kvalifikálta magát, míg Seres Fanni (C-1 200 m) és a Balogh Gergely, Szendy Maximillián duó (K-2 500 m) kiesett a középfutamok után.

A szombati versenynapon 11 döntőt rendeznek, ezek közül nyolcban lesz magyar hajó. A vasárnapig tartó világkupán 26 versenyszámban osztanak érmeket és 45 versenyző képviseli a hazai színeket. A verseny a járványügyi intézkedések miatt nézők nélkül zajlik.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb